Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Scrum Master

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 December 2021
Apply for this job!

Din roll

Du kommer att ingå i ett team som implementerar funktioner för såväl flygsystem som mark- och sjösystem. Denna utvecklingen sker i agila team som jobbar enligt scrum och det är inom detta området vi nu behöver växa med en Scrum Master för att leda flera scrum team i det dagliga agila arbetet.

Du kommer att ansvara för att sätta grunden för den Agila strukturen i leveransen, hjälpa teamet att komma förbi hinder, facilitera möten och skapa ett gott samarbetsklimat för både team och delprojekt.

Vi arbetar i team där vi tar ansvar för att gemensamt lösa teamets uppgifter.

Din arbetsplats blir på gruppen Embedded Design, Customer products vid affärsenheten Surveillance.

Din profil

Som person är du strukturerad men ändå flexibel och gillar att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Du kommunicerar tydligt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är utåtriktad och socialt aktiv och älskar att samarbeta med andra.

Det är ett stort plus om du har en bakgrund inom utveckling och nu arbetat ett gäng år i rollen som Scrum Master eller som Agil Coach och innehar någon certifiering som Scrum Master eller inom SAFe.

Vi ser gärna att du har viljan och förmågan att vara en central spelare i arbetet att utveckla och driva vår agila kultur.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mjukvaruutveckling

Du är en person som:

Har några års erfarenhet av rollen som Scrum Master eller som Agil Coach

Gärna innehar en certifiering som Scrum Master (PSM/CSM)

Gärna en teknisk bakgrund som utvecklare eller Business Analyst

Har kunskap om Jira eller liknande system

Har ett stort intresse för att bygga team och utveckla individer, du sätter teamet före dig själv och har en drivkraft att utveckla andra

Är högskole-/civilingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Erfarenhet och/ eller certifiering inom SAFe ses som meriterande

Vi letar efter en ny medarbetare som gärna har några års arbetslivserfarenhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Embedded Design, Customer products består idag av 20 personer som bl.a. arbetar med firmware och inbäddad mjukvaruutveckling till våra radarprodukter.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.