Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Sektionschef Communication and Data Link C/D

Linköping, Sweden
Closing date: 26 February 2024

Inom sektionen ”Kommunikation och Taktiska Datalänkar C/D” så jobbar vi med att utveckla system och funktioner för radio- och datakommunikation i Gripen C/D. Det innebär i korthet att vi ansvarar för hur flygplanet kommunicerar via radio med andra plattformar (t ex Erieye, Stridsledningscentraler, etc), och inkluderar både avancerade talfunktioner och taktiska datalänknätverk.

Tycker du teknikområdet låter intressant och vill kombinera det med en operativ chefsroll? Då kanske du är rätt person att leda den här verksamheten! Varmt välkommen med din ansökan.

Din roll

Rollen som Sektionschef hos oss är operativ och där ingår både personal- och verksamhetsansvar.  Det innebär att du leder en sektion på ca 15 medarbetare och ansvarar för allt från t.ex. arbetsmiljö och kompetensutveckling, till drivning av pågående projekt och studier. Till din hjälp har du erfarna och duktiga systemingenjörer, tekniska chefer och projektledare.

Som Sektionschef ingår du i områdets ledningsgrupp som täcker både Gripen C/D och E/F inom verksamheterna Kommunikation och Taktiska datalänkar, samt Identifiering/IFF.  I ledningsgruppen jobbar vi både operativt för att styra, leda och rapportera pågående projekt, samt inte minst att stötta varandra i t ex personalfrågor, arbetssätt och teknikstrategier.

Vi erbjuder dig en tjänst som kombinerar ett expansivt teknikområde med möjligheten att utvecklas som operativ linjechef. Allt detta i en miljö med trevliga och stöttande medarbetare/chefskollegor där vi har ett gemensamt mål – att vässa Gripens förmåga varje dag!

Din profil

Vi tror att du, för att passa i rollen, behöver:

  • En grundläggande teknisk utbildning (civil-/högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande)
  • Tycka om att jobba operativt och drivas av att verksamheten uppnår sina mål och leveranser
  • Vara en prestigelös lagspelare som glatt delar med dig av erfarenheter och kunnande i vår ledningsgrupp

Därtill är det meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av att driva verksamhet (t.ex. som linjechef, projektledare eller teamledare)

  • Kunskap om Flygvapnet och/eller Gripen-systemet

  • Kunskap och radioteknik och militära taktiska datalänkar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.