Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef Maintenance Design

Linköping, Sweden
Closing date: 1 June 2024

Brinner du för att förverkliga idéer? Bli en del av vår välkomnande teknikvärld och låt dina idéer bli verklighet.

Din roll

Inom Avdelningen ILS Design & Technical Support på BU Gripen arbetar vi med att utveckla underhållssystemet både vad gäller nyutveckling och vidmakthållande av våra olika Gripensystem. Vi supporterar även våra brukare av Gripen med teknisk support i tätt samarbete med övrig utvecklingsorganisation.

Vi söker nu två stycken sektionschefer. Rollen som Sektionschef hos oss är operativ och där ingår både personal- och verksamhetsansvar.  Det innebär att Du leder en sektion på ca 15 medarbetare och ansvarar för allt från t ex arbetsmiljö och kompetensutveckling, till drivning av pågående projekt och uppdrag.

Vi erbjuder Dig en tjänst som kombinerar ett expansivt teknikområde med möjligheten att utvecklas som operativ linjechef. Allt detta i en miljö med trevliga och stöttande medarbetare/chefskollegor där vi har ett gemensamt mål – att vässa Gripens förmåga varje dag!

Din profil

Vi tror att Du, för att passa i rollen, behöver:

  • en grundläggande teknisk utbildning (civil-/högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande)

  • tycka om att jobba operativt och drivas av att verksamheten uppnår sina mål och leveranser

  • vara en prestigelös lagspelare som glatt delar med dig av erfarenheter och kunnande i vår ledningsgrupp

Meriterande:

  • tidigare erfarenhet av att driva verksamhet (t ex som linjechef, projektledare eller teamledare)

  • kunskap om arbetet med underhållssystem för flygande farkoster

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, krav på visst medborgarskap medföras. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

.