Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Mechanical Design

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
24 October 2021
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll 

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt att i din ledarroll fungera som ett föredöme i organisationen vad gäller ledarskap, kommunikation, engagemang, samarbete och har en tro på att teamet är starkare än individen. Vill du leda och ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Som sektionschef så kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer i huvudsak att arbeta med personalledning av ett 20-tal tekniker, coachning och utveckling av personal men också arbetsmetoder. Sektionens ansvarsområden är konstruktion, CM (Configuration Management), produktvård samt produktionsstöd, där du kommer att vara ansvarig för att leda gruppen Design.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda. 

Din profil

Vi söker dig som är drivande, kommunikativ och har vana att samarbeta med andra. Du har ett prestigelöst arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende och relationer. Du har en god affärsmässig förståelse men även erfarenhet av utveckling. Du är flexibel, energifull, positiv och har givetvis ett gediget intresse för teknik. Du har god människokännedom och ser förändringsarbete som en naturlig del av arbetet.

Som person engagerar och inspirerar du medarbetarna, har förmågan att utveckla teamkänsla samt vara drivande och målinriktad. Du har högskolekompetens eller motsvarande relevanta kunskaper inom tekniskt arbete.

Då vi arbetar i en internationell miljö krävs god förmåga i engelska i både tal och skrift. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelning Mechanical Engineering har ca 160 medarbetare fördelat på 8 olika sektioner som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt & produktvård. Vi har ett integrerat arbetssätt tillsammans med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel. Vår avdelning Mechanical Engineering är fördelad på orterna Karlskoga och Linköping. Den nu lediga tjänsten har placering på kontoret i Karlskoga.

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.