Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Sektionschef Strategic Sourcing & Supplier Development

Linköping, Sweden
Closing date: 24 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vill du vara med att skapa en förändring? Har du en drivkraft som bara väntar på att få användas i en tempokrävande verksamhet? Vill du arbeta på ett högteknologiskt företag där individen står i centrum och balans i livet är en av grundpelarna? Då kanske det här jobbet hos oss kan vara av intresse?


Som sektionschef för ”Strategic Sourcing” & Supplier Development” inom Business Unit ”Aerospace Systems” har du en hög nivå av affärsmässighet och ser det som mycket viktigt leverera på mål och överenskomna förväntningar. Du kommer vara del av Inköps ledningsgrupp och tjänsten är placerad i Linköping. Som ansvarig för ”Strategic Sourcing” förväntas du vid behov kunna resa i tjänsten.


Rollen innebär bl.a:

  • Leda en sektion på ca 10 medarbetare inom avdelningen ”Strategic Sourcing”

  • Totalkostnadsfokus och “cost-down”-fokus

  • Säkerställa bibehållning och utveckling av vår förmåga inom Leverantörsutveckling.

  • Säkerställa ”Best Cost Country Sourcing” och ”Best in Class Supply base”

  • Tillsammans med gruppen forma och implementera Inköpsstrategi för dina kategorier

  • Delta och leda leverantörsförhandlingar

  • Delta och leda förändringsresan genom ständiga förbättringar

Din profil

Du har erfarenhet av att göra affärer på internationell nivå och du är en skicklig ledare både när det gäller ”HOW” och ”WHAT”. Du har visat prov på att du kan leda i förändring och du leder med tillit och tydlig kravställan.


Eftersom du har en hög personlig mognadsgrad kommer ditt ledarskap, dina beslut och dina prioriteringar automatiskt vara välgrundade i både affärsetik och i våra värderingar. Du kommer behöva ett enastående driv och en vilja till ständig förbättring. Du behöver kunna vara motiverande och inspirerande och genom din förmåga att skapa goda relationer både internt och externt skapar du förutsättningar för vårt strategiska arbete. I rollen kommer du ha nytta både av din utbildning och av din tidigare erfarenhet som ledare. Du kommer ha stor hjälp av ditt tekniska intresse och din vana att förstå och läsa kommersiella avtal på engelska. Ditt affärsmannaskap kommer ta oss till nya höjder!


Befattningen kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Aerospace systems utvecklar och tillverkar flygplansstruktur, framför allt till den civila marknaden. Våra största kunder är Airbus och Boeing men är även leverantör till andra enheter inom Saab-koncernen.


Kontaktinformation:
Rekryterande chef, Frida Laine, E-mail: frida.laine@saabgroup.comVänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.