Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Sektionschef Welding Control

Karlskrona, Sweden
Closing date: 3 June 2024

Sektionschef Welding Control

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

I din roll som sektionschef så kommer du ansvara för vår avdelning Welding Control som arbetar med svets- och kvalitetsfrågor inom produktion. Teamets arbete syftar till att optimera och utveckla organisationens arbete för att främja effektiva och praktiska arbetssätt. Du kommer planera, fördela och organisera det dagliga arbetet, samt skapa trygghet och främja ett bra arbetsklimat.

Du kommer utöver detta planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål och projektdeltagande.

Din profil

Vi söker dig som är duktig på att leda och motivera dina medarbetare, då tjänsten innebär personalansvar. Du trivs med administrativa arbetsuppgifter och att driva utredningar av olika slag.

Följande ser vi som krav

  • En relevant utbildning/branscherfarenhet

  • Du har minst 1–3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

  • Du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

  • Du har god system- och datavana

Följande ser vi som meriterande

  • IWT alt. IWS eller motsvarande teknisk utbildning

  • En eftergymnasial utbildning i teknik och ledarskap eller motsvarande

  • Praktisk svetserfarenhet inom industri

  • Akademsik utbildning (högskoleingenjör eller högre) inom maskin eller materialteknik

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här