Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Senior field service representative

Linköping, Sweden
Closing date: 14 June 2023

Har du goda kunskaper och flera års erfarenhet från Gripensystemet samt en förmåga att skapa bra resultat mot uppsatt mål? Då tycker vi att du ska läsa mer om vårt spännande uppdrag och ansöka tjänsten som Senior Fältservicerepresentant redan idag!

Din roll

Var med oss på Aeronautics och stötta våra kunder i Sverige. Från 2023 och framåt kommer Gripen E/F att vara i drift i det svenska flygvapnet och Saab kommer att ha en representant på plats för att hjälpa och vägleda den Svenska försvarsmaktens organisation i deras drift av Gripen E/F systemet.

Vi letar nu efter en Senior Fältservicerepresentant (SFSR) som drivs av att stötta kunder i en ny miljö. Tjänsten börjar med utbildning i Linköping som vi anpassar efter dina grundkunskaper. Uppdraget fortsätter sedan som en stationering hos kund, placeringen kommer att ändras efter förbandsättningen av flygplanen. Vid uppstarten kommer dock att vara i Linköping, både hos kund och hemmakontoret. Planen är att köra ett rotationsschema, för att rotera mellan förband och hemmakontor.

För att lyckas i rollen måste du ha ingående kunskaper kring Gripensystemet, vara supporttänkande och kunna ta ansvar för frågeställningar som kunden har behov av.

Ansvarsområden:

 • Hantera och kommunicera med operatören för att uppfylla våra av kontraktskrav.
 • Representera SAAB vid interna och externa möten.
 • Ta ansvar för att interna processer och att luftfartssäkerhetsregler följs.
 • Skapa operativa rapporterar till hemorganisationen och kunden.

Din profil

Denna position är en viktig roll för vår framgång att leverera i våra åtaganden. Arbetet innebär nära kontakt med kund på flygbasen och supportfunktioner på hemmakontoret. Du blir även en del av kommunikationen för Saab i kundorten. Du måste ha god kommunikativ förmåga, vara relationsorienterad och ha lätt att interagera med andra.

För att trivas i denna roll gillar du att samarbeta och har en vilja att hjälpa andra. Du är målorienterad, gillar problemlösning och är lösningsorienterad.

Vi letar efter någon med:

 • Förmåga att förutse problem och förbereda åtgärder tillsammans med kunden.
 • God kunskap och flera års erfarenhet av Gripensystemet.
 • Erfarenhet av att stötta en verksamhet på plats hos kund.
 • Goda färdigheter i att kommunicera, lyssna och fatta beslut på ett diplomatiskt sätt.
 • Har erfarenheter från driftsprocesser och flygsäkerhetsförordningar.

Du bör också:

 • Vara kund- och team orienterad.
 • Trivas i nya sammanhang.
 • Vara nyfiken och öppensinnad för en ny kultur.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.