Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Senior Systemutvecklare Simulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker en trygg systemutvecklare som vill lära sig och förstå helheten i våra utvecklingssimulatorer för flygplan. Sektionen är en integrationsansvarig verksamhet som erbjuder en unik möjlighet att sätta sig in i hur ett komplext flygsystem fungerar. Hos oss får du arbeta med långa och avancerade kedjor av flygplansfunktion i våra simulatorer.

I rollen som systemutvecklare kommer du att arbeta med kodbaserade problem där stor vikt ligger i att förstå hur olika komponenter hänger ihop för att kunna bygga en riktigt bra integration. Arbetet med simulatorerna kommer att varvas med utveckling av våra komponenter och felsökning i våra mångsidiga riggar. Arbetet innebär dessutom kontakt och intressanta utbyten med flera andra materielgrupper inom olika delar av organisationen.

Du kommer tillhöra ett team med stark intern sammanhållning och med ett stort servicefokus utåt gentemot våra interna kunder och samarbetssektioner. Vi erbjuder en prestigelös och avslappnad kultur där glad och trevlig kommunikation är viktigt. Hos oss skapar vi framdrift tillsammans som team. Vid intresse finns också möjligheten att flytta mellan teamen och jobba med flera olika riggar och simulatorer, alternativt att gå mot ett tekniskt ledarskap.

Din profil

Vi söker dig som har en ingenjörsbakgrund eller motsvarande med ett genuint intresse för programmering och system. Du får gärna vara utbildad civilingenjör inom ett relevant tekniskt område, men andra utbildningar kan också vara kvalificerande. Därtill har du flera års arbetslivserfarenhet inom utveckling och arbete i komplexa system, gärna i en större kontext. I övrigt matchar du våran tekniska profil. Du har god kunskap i C/C++ och/eller Python. Det är meriterande om du har arbetat i något av GIT/JIRA/Jenkins. Du kan också kommunicera både på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du nyfiken och drivs av att förstå helheten och hur saker hänger ihop. Du är dessutom kommunikativ, har förmågan att bygga nätverk och kan samarbeta väl ihop med andra intressenter och kunder. Ett intresse för ledarskap är också välkommet, men inget krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter det intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!