Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Seniora Hållfasthetsingenjörer inom strukturanalys

Linköping, Sweden
Closing date: 6 October 2023

Har du erfarenhet av hållfasthetsarbete och brinner för att utvecklas inom vår industri? Då har vi inom Saab Aeronautics möjlighet att erbjuda ett flertal intressanta och utmanande tjänster.


Vi är inne i en expansiv fas med flera pågående och kommande projekt och verksamheter. Vi söker nu flera erfarna ingenjörer för att kunna säkra och leda
vår framtida förmåga att utveckla flygande produkter i en internationell miljö.

Din roll

Till teknikområdet skrovhållfasthet inom Aeronautics söker vi erfarna hållfasthetsingenjörer. Du kommer att ingå i något av våra team med fokus på utveckling och möjligheter att arbeta med strukturanalysfrågor i ett brett perspektiv. Vi samarbetar med andra ingenjörsdiscipliner som konstruktion, systemintegration och produktion.

Som hållfasthetsingenjör arbetar du med alltifrån koncept till optimering av konstruktionslösningar, FE-modellering, dimensionering (statisk, utmattning och skadetålighet) samt hållfasthetsprovning.

För att strukturtekniskt och användarmässigt lära känna ett komplett flygplan finns möjligheter att arbeta med luftvärdighets- och servicefrågor (produktförbättringar) samt eftermarknadsinsatser avseende struktur för att bistå med support för flygande farkoster. Finns intresse så finns även möjlighet att undersöka nya tekniker och tillvägagångssätt, samt att ta en ledande roll att styra och leda våra team av hållfasthetsingenjörer.

Din profil

Vi söker dig med en grundläggande civilingenjörsexamen alternativt högskoleexamen. Vi ser gärna att du har intresse och besitter kunskap inom hållfasthetsanalyser och konstruktionsfrågor samt en vilja att utvecklas inom beräkningsområdet.

Erfarenhet från tidigare arbete inom hållfasthetsområdet tycker vi är viktigt för dessa tjänster. Vi ser ett behov av att få fram de mest optimala lösningarna, alltifrån koncept, metodikutveckling och leverera en konstruktion som uppfyller en given kravbild.

Flexibilitet, analytisk förmåga, känsla för laganda och förmåga att skapa relationer med dina kollegor är egenskaper som vi anser viktiga för denna tjänst.

I vårt dagliga arbete använder vi allt från överslagsberäkningar för hand till optimering med FEM. Sökande bör ha en förmåga att kunna avgöra vilken nivå som är lämplig för respektive analys då vi oftast arbetar i en miljö med flera parallella projekt.

Arbete och interaktion med kunder, underleverantörer, forskningsinstitut och samarbetspartners ställer krav på god förmåga att kunna uttrycka sig verbalt och i skrift. Goda språkkunskaper engelska är således en förutsättning.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

För närvarande är vi inom området Strukturanalys involverade i ett stort antal pågående verksamheter. Projekt som avser att vidareutveckla produktfamiljen Gripen samt våra övervakningsflygplan s.k. GlobalEye. Vi avser också starta verksamhet riktad mot nästa generation av försvars och övervakningsflygplan som om 20–30 år skall vara fullt operativa.

Vi erbjuder ett spännande verksamhetsområde med hjälpsamma och kunniga kollegor, stora möjligheter för dig att utvecklas och vara delaktig genom hela produktcykeln. Vi ser till att nyanställda blir väl omhändertagna och introducerade i sin roll.

Visst låter detta intressant och utmanande, eller hur? Då är du precis rätt person och vi vill gärna komma i kontakt med dig.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Rekryterande chefer:

Linda Norström Mobil: +46 734 182643
Stefan Thuresson Mobil: +46 734 182714