Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Special Process Qualification Leader

Linköping, Sweden
Closing date: 19 October 2022

Din framtida utmaning

Vi söker nu en medarbetare till sektionen Design & Quality Engineering. Vi söker dig som vill vara med i en ny linjefunktion, ihop med erfarna och kollegor.

Dina arbetsuppgifter kommer vara att planera, utföra och avsluta industriella kvalificeringar av speciella processer, både hos leverantörer och internt.

Du kommer ingå i ett team ihop med Special Process Manager och Special Process Audit Leader. Tillsammans har ni ett helhetsansvar för leverans och stöttar både tekniskt och i utförande.

Du kommer få möjlighet att forma både din egen verksamhet, samt bidra till sektionens framtid. En position där du kommer få möjligheten att jobba mot flera delar av Aeronautics och internationellt. Arbetet innebär resor inom och utom Europa.

Exempel på arbetsuppgifter :

  • Planera industriella kvalificeringar, ihop med tex Industrialisering och Produktion
  • Utföra kvalificeringar hos leverantörer, och följa upp åtgärder
  • Utveckla arbetssätt för planering och prioritering
  • Utveckla gränssnitt inom Aeronautics och SAAB Group
  • Bidra till General Engineerings gemensamma arbete

Tillsammans så skapar gruppen en helhet där ni samverkar gemensamt till en leverans.


Din profil

Vi söker dig som är en lagspelare och gärna hjälper kollegor och har lätt för att jobba i många gränssnitt. Du bör gilla att arbeta med människor båda inom SAAB och internationellt, och kan verka relationsskapande i de sammanhangen.

Som person är det viktigt att du är prestigelös och kan med lätthet jobba ihop erfarna experter, och har en tydlighet integritet för när krav ska följas. Du bör ha lätt att kunna presentera dina idéer och tankar på ett okomplicerat sätt, och kan självständigt skapa nya kontakter och nätverk.

Du bör ha en relevant bakgrund från tidigare arbeten eller en akademisk examen. Det är meriterande med bakgrund inom produktionskvalité eller inom speciella processer, med en förstående för regelverk och tekniska krav. Det är meriterande med revisorsarbete, men absolut inte ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du kommer vara en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

I denna roll kommer du ingå i Design & Quality Engineering, en ny del under uppstart av General Engineering, Business Support – Aeronautics. General Engineering är en central teknikorganisation där vi skapar tekniska lösningar åt Aeronautics produktuteckling och produktion. Från forskning till färdig produkt och vidmakthållande.

Design & Quality Engineering är en central kvalitetsfunktion med fokus på Design, tillverkning och speciella processer. Sektionen arbetar nära och delar ärenden med våra andra sektioner Component & Assembly Engineering och Material & Process Engineering.

General Engineering är idag ca 45 medarbetare, och Design & Quality Engineering består av ca 14 medarbetare med konsulter. Du kommer rapportera till Head of Design & Quality Engineering. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.