Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Strategisk inköpare

Linköping, Sweden
Closing date: 20 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Letar du efter nya spännande utmaningar och vill bli en del av ett starkt Strategiskt Inköpsteam, där högt tempo och fokus på affären står i centrum?
A
erospace Systems söker en erfaren Strategisk Inköpare med vana av förhandlingar i Internationella miljöer och som brinner som för affärer. Är du den vi söker?

Vår avdelning står inför en tillväxtresa där nya positiva utmaningar innebär att vi behöver komplettera avdelningen med en erfaren Strategisk Inköpare. Du kommer att ha en viktig roll där du får möjligheten att arbeta med unika, utmanande och intressanta inköpsuppdrag i internationella miljöer. Ditt driv och ditt engagemang i olika typer av förhandlingar samt i förnyade konkurrensutsättningar är något vi hoppas att du vill bidra med.

Som Strategisk Inköpare hos oss kommer du att ansvara för ett antal leverantörer där din erfarenhet och affärsmässighet kommer väl till pass för att driva i mål olika komplexa förhandlingar som möter kundens och verksamhetens behov. Du leder leverantörsteam, där ni tillsammans utvärderar och säkerställer att leverantörer utvecklas i rätt riktning samt är konkurrenskraftiga.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Arbeta i kostnadsreduceringsprojekt

 • Driva olika typer av förhandlingar

 • Förhandla nya, vidareutveckla och säkerställa efterlevnad av leverantörsavtal i enlighet med

 • kunders och verksamhetens behov.

 • Utveckla och implementera inköpsstrategier

 • Säkra och arbeta mot avdelningens mål och KPI:er

 • Utveckla relationer med nya och gamla leverantörer

Din profil

Vi söker dig, som har gedigen erfarenhet från strategiskt inköpsarbete och som är kommunikativ samt har en mycket god samarbetsförmåga. Vi tror att du som person är innovativ och lösningsorienterad och trivs i en roll där du får arbeta självständigt, likväl som i team. Du leder dig själv och andra mot resultat och mål med din kunskap och positiva attityd!

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Ekonomisk eller teknisk examen från universitet eller högskola eller motsvarande akademisk utbildning

 • Minst fem års erfarenhet från Strategiskt inköpsarbete

 • Erfarenhet att självständigt leda olika typer av leverantörsförhandlingar och utforma ram och pris-avtal

 • En mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Avdelningen Strategic Sourcing inom Aerospace Systems är ansvariga för den kommersiella, strategiska delen av Inköp för vår tillverkning i Sverige och i USA. Inom vårt ansvar ligger att skapa kommersiella förutsättningar för materialförsörjning till bl. a T7, Boeing 787 och Airbus A320. Våra medarbetare samarbetar inom leverantörsteam och har en tät och direkt dialog med affären.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.