Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Strategisk Inköpare inom flyg eftermarknad!

Linköping, Sweden
Closing date: 23 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll!

Din roll

Är du van att verka i komplexa miljöer? Drivs du av långsiktiga och personliga relationer med leverantörer?

Vi inom Saabs Business Area Aeronautics affärsenhet Aviation Services söker nu en ny kollega i rollen som Strategisk Inköpare. Du kommer att vara en del av teamet inom område Sourcing & Supply och specifikt tillhöra sektionen Eftermarknad med placering i Linköping. Idag består området Sourcing & Supply i Linköping av ca 60 personer som är uppdelade i fyra sektioner: Eftermarknad, Projekt, Supply Chain och Leverantörskvalitet. Inköpsteamen tar det fram strategier och aktionsplaner för respektive leverantör i samarbete med teknikansvariga och projektledningen.

Som Strategisk Inköpare inom sektionen Eftermarknad äger du relationen med många av de största leverantörerna i flygbranschen. Genom att bygga och vårda långsiktiga relationer med våra leverantörer kommer du att bidra till att säkra livscykeln för våra produkter. Du är en nyckelspelare och leder de interna Inköpsteamen fram till de mest optimala besluten och åtgärder för att hålla våra åtaganden mot kund kring underhåll och uppgradering av deras flygplan.

Rollen präglas av stort eget ansvar, många kontaktytor internt som externt. Du kommer att ha direkkontakt med delar av Saabs försäljningsorganisation och vår designorganisation, vilket skapar korta beslutsvägar och en stor känsla av delaktighet. Vårt område Sourcing & Supply är i en stark tillväxtfas och vi utvecklar konstant vårt arbetssätt för att möta en eftermarknad som kräver en tillförlitlig och kostnadsmedveten support. Du kommer därför även kunna bidra till utvecklingen av våra verktyg och arbetssätt. Du kommer att tillhöra en av de mest dynamiska inköpsfunktionerna på Saab.

Din profil

Om du har högskoleutbildning eller minst 5 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete i internationell miljö, deltagit eller ansvarat för förhandlingar och kontraktsskrivning samt har en passion för att bygga starka relationer, då är du precis den vi söker.

För att lyckas i rollen bör din affärsengelska vara på högsta nivå och du bör ha arbetat med inköp, försäljning men även med logistik. Din analytiska förmåga, drivkraft och förmåga att arbeta både självständigt och i team kommer att vara avgörande för din framgång hos oss. Du bör också kunna arbeta mot uppsatta mål och tidplaner och vara drivande.

Sen krävs det även att du i rollen som strategisk inköpare är kommunikativ och har en fallenhet för att skapa relationer samt bygga och underhålla ditt nätverk. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varför jobba hos oss?

Vi tror på att skapa en arbetsplats där våra medarbetare känner sig uppskattade och motiverade, och vi strävar efter att erbjuda ett omfattande förmånspaket som stödjer din trivsel och ditt arbetsengagemang på Saab.

  • Tillgång till träningsanläggning för att främja din hälsa och välmående
  • Generöst friskvårdsbidrag för att stödja din fysiska aktivitet och välbefinnande
  • Möjligheter till kontinuerlig yrkesutveckling och utbildning för att främja din karriär inom Saab
  • Flexibla arbetstider som möjliggör balans mellan arbete och fritid
  • Aktiesparprogram
  • Medarbetarrabatter och förmånliga erbjudanden från våra samarbetspartners

Visst låter det intressant!

Skicka din ansökan redan idag och låt oss tillsammans bygga en framgångsrik och spännande framtid på Saab!

Urvalet sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan, vi ser fram emot att välkomna dig till Saab-teamet!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här