Skip to content Go to main navigation Go to language selector
procurement.jpg

Strategisk Inköpare

Linköping, Sweden
Closing date: 4 October 2022

Söker du nya spännande utmaningar där du blir en del av ett starkt strategiskt Inköpsteam med högt tempo och affärsdriv?

Är du erfaren, driven, kommunikativ och relationskapande då kan rollen som Strategisk inköpare hos oss vara rätt för dig!


Affärsenheten Aerospace Systems söker nu dig som vill bli en del av vårt engagerade Strategiska Inköpsteam inom Sourcing & Supply.


Din roll

I din roll kommer du att driva ett eller flera leverantörsteam med mål att kontinuerligt utvärdera och säkerställa konkurrenskraften hos dina leverantörer. Som Strategisk Inköpare är du ansvarig för att förhandla och utveckla dina leverantörsavtal i enlighet med kundens och verksamhetens behov. I din roll får du möjlighet att bygga ett stort nätverk – både internt inom Saab men också externt via leverantörer och kunder.


Som Strategisk Inköpare kommer du bl.a. att arbeta med att:

 • Utveckla och implementera inköpsstrategier

 • Förhandla och aktivt arbeta med ständiga förbättringar för lägsta totalkostnad

 • Teckna, vidareutveckla och förvalta leverantörsavtal

 • Säkra och arbeta mot avdelningens mål och KPI:er

 • Samarbeta med interna och externa intressenter för att omsätta krav och behov till lönsamma lösningar

 • Utveckla relationer med nya och gamla leverantörer

Din profil

Vi söker dig, som har minst tre års erfarenhet av strategiskt inköp i en större organisation.


För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Adekvat universitets-/högskoleutbildning eller inköpsutbildning

 • Erfarenhet från att leda upphandlingar och leverantörsförhandlingar

 • Vana att läsa, tolka, förhandla och utforma ram och pris-avtal med mallar som bas

 • Kommersiell erfarenhet och kunskap om strategiska affärsrelationer från internationell miljö

 • God kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga och presentationsteknik

 • Ha mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska


Du ska dessutom ha god förmåga att arbeta självständigt likväl som att arbeta i team där du vill bidra med din kunskap och positiva attityd!


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

På Aerospace Systems tillverkar utvecklar, producerar och marknadsför vi i huvudsak delar till den civila marknaden där Airbus och Boeing är våra största kunder. På Saab strävar vi efter balans mellan arbete och fritid. Aerospace Systems är en del av affärsområde Aeronautics och har ca 400 anställda.

Sourcing & Supply inom Aerospace Systems består av ca 45 personer och innefattar allt från Inkommande lager, Strategiskt Inköp, Operativt/taktiskt Inköp, Industrialisering leverantör och leverantörskvalitet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.