Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Supplier Development Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 20 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som Leverantörsutvecklare ansvarar du för att utveckla nya och befintliga leverantörer samt stöttar Sourcing & Supply med din tekniska kunskap och erfarenhet. Tjänsten innebär ett stort individuellt ansvar med tydliga mål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Initiera och leda Leverantörsutvecklingsprojekt med avseende på kvalité, kostnad och/eller leveranser

 • Projektleda Industrialisering av leverantör vid nyetablering av leverantörer och vid nya arbetspaket hos befintliga leverantörer

 • Stötta avdelning Sourcing & Supply med tekniska kunskaper mot leverantörer, kunder samt även internt inom Saab Aerospace System.

Din profil

Som person har du en stor förmåga att driva, utveckla och implementera arbetsmetoder hos leverantören. Det krävs att du har en mentorliknande framtoning mot leverantören där vi behöver gå in och stötta men även kravställande för att säkerställa leverans.
 

Vi letar efter dig som är ingenjör inom ett tekniskt område alternativt erfarenhet från en liknande roll. Mängden av inköpta artiklar kräver en person som förstår våra tillverkningsprocesser, specifika kundkrav samt även interna Saabkrav.
 

Att ha många gränssnitt internt på Saab, med våra leverantörer och med våra kunder ska kännas motiverande och spännande. Resor utomlands är ett inslag i rollen då du behöver vara på plats.
 

God förmåga i grundorsaksanalyser, vi ser gärna att du har Black Belt.
 

Krav på kunskaper och färdigheter

 • Teknisk kompetens inom antingen komposit, plåt, maskin, sammanbyggnad eller ytbehandling/målning

 • Stor erfarenhet av projektledning

 • Mycket god erfarenhet av att läsa och tolka designdata

 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter i tal och skrift i både engelska och svenska

 • Drivkraft och initiativförmåga

 • Erfarenhet av problemlösning

 • Intresse i människor och andra kulturer

Önskade kunskaper och färdigheter

 • Erfarenhet av att jobba med internationella kunder och leverantörer

 • Kunskaper i ledningssystem t.ex. EN9100 eller liknande

 • Goda kunskaper i våra kunders regelverk

 • Erfarenhet av kostnadsanalyser

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.
 

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Avdelningen Strategic Sourcing inom Aerospace Systems är ansvariga för den kommersiella, strategiska delen av Inköp för vår tillverkning i Sverige och i USA, Inom vårt ansvar ligger att skapa kommersiella förutsättningar för materialförsörjning till bl. a T7, Boeing 787 och Airbus A320. Avdelningen har också en sektion för leverantörsutveckling. Sektionen ansvarar för att utveckla nya och befintliga leverantörer till att göra produktionen av Saabs artiklar hos våra leverantörer så effektiv som möjligt ur ett totalkostnadsperspektiv. Denna sektion har idag 5 medarbetare varav en är placerad i Indien.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.