Skip to content Go to main navigation Go to language selector
procurement.jpg

Supplier Quality Manager

Huskvarna, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Vi söker dig som vill vara en del av vår inköpsorganisation och arbeta som Supplier Quality Manager, SQM inom affärsenheten Training & Simulation på Saab

Din roll

Du kommer att arbeta tillsammans med en annan SQM och i nära samarbete med övriga strategiska och operativa inköpare inom avdelningen. Förutom nära kontakt med leverantörer så har du även många andra kontaktytor inom produktion och utveckling. I rollen har du ansvar för inköpskvalitet inom ditt område. De leverantörer som våra strategiska inköpare valt ut kommer du kvalificera in och godkänna. Du förväntas även besöka leverantörerna för att på så sätt säkerställa förmåga och kvalitet och jobba med förbättringar.

Du ansvarar för att granska och godkänna produktionskvalitetsdokumentation från våra leverantörer. Reklamationshantering ingår också i din roll. Du kommer vara leverantörens röst mot konstruktion och produktion samt genomföra inköpsberedning i nära samarbete med inköp.

Resor i tjänst, både inom och utanför Sverige förekommer.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du ha ett intresse för teknik och det är meriterande om du har;

  • Tidigare erfarenhet av utveckling eller processkunskap inom industri.

  • Högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet

  • Erfarenhet av kvalitetsarbete och kvalitetsmetoder (8D, 5WHY, 7 QC tools) och systematisk problemlösning.

Som person är du serviceinriktad och tar egna initiativ för att lösa de uppgifter som kommer till dig. Arbetet bygger på samarbete inom och mellan olika funktioner. Du har därför stor förmåga att kommunicera och samarbeta för att uppnå det bästa resultatet i rätt tid.

Vi tror också att du är engagerad med tydligt affärsfokus och god undersökande förmåga. Ditt arbete präglas av god affärsförståelse och noggrannhet. Det är av vikt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och att du har förmåga att verka i en internationell organisation.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab Training & Simulation, en affärsenhet inom Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorer, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tillhandahåller tjänster som service och underhåll av levererade system. Du kommer att bli en del av inköpsavdelningen, som består av 15 inköpare.

Procurement ansvarar för att anskaffa varor och tjänster i rätt tid, till rätt kvalitet och med bästa totalkostnad. Genom nära samarbete med leverantörer tillför de viktig kompetens till företaget. Kontaktnätet är omfattande och i många avseenden komplext och varierande. Saab hanterar allt från inköp av standardartiklar till partnerskap med världsledande storföretag.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.