Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Supply Chain Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 29 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din framtida utmaning

Vår verksamhet präglas av många helhetsåtaganden gentemot våra civila och militära kunder inom flygplan- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden.


Vi har långsiktiga åtaganden mot Försvarsmakten och behöver utöka vår personal inom många kompetensområden hos oss. Vi söker just nu en Supply Chain Manager för support till underhållsverkstaden på Malmen (Linköping).  

Som Supply Chain Manager hos oss kommer du att ingå i en grupp som ansvarar för teknik-, planerings-, berednings- och logistikstöd till helikopterverkstäderna på Malmen. Du kommer att fungera som ett nav mellan våra tekniker och materiellagret, vilket innebär ett stort egenansvar där du mycket på egen hand kommer behöva prioritera bland arbetsuppgifterna. Rollen har främst fokus på att ta fram arbetsunderlag och beställa materiel som teknikerna behöver från lagret. Det här innebär såväl planering, som uppföljning av aktiviteter för att säkerställa att vår kund är nöjd och att vi uppfyller våra åtaganden enligt kontrakt.

Sammanfattat innebär rollen följande arbetsuppgifter;

  • Ansvara för beredning och materielplanering/utköp ur förråd
  • Delta i arbets- och redovisningsmöten med kund
  • Materielupplägg i system - Part Entry

Som Supply Chain Manager hos oss kommer du att ingå i sektionen Military Rotary Wing, som idag består av ca 75 personer med långsiktiga åtaganden främst mot Helikopterflottiljen. Sektionen ingår i avdelning Support Solutions (ca 270 medarbetare) som finns på flera orter, bl.a. i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger samt Luleå, Såtenäs och Ronneby.  Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar. Placeringsorten för den här tjänsten är på Malmen i Linköping.

Den du är idag

För rollen som Supply Chain Manager hos oss söker vi dig som kan hantera krav från ägare, det innebär att du bör ha en förmåga att på egen hand kunna prioritera vad som behöver göras och i vilken ordning. Givetvis finns det i inledningen av din anställning en tydlig onboarding där man får skugga en kollega för att lära sig våra processer och vad som ska prioriteras.  

Vi lägger stor vikt vid att den här personen vet vad det innebär att leverera service såväl internt som externt. Det krävs ett kundfokus och ett driv för att leverera det kunden önskar. Vi tror även att du har förmågan att skapa ett arbetsklimat som uppmuntrar dina kollegor att hitta vägar att utveckla både sig själva och verksamheten. Som tidigare nämnt innebär rollen ett stort egenansvar, vilket innebär att du behöver ha ett inre driv som håller dig motiverad i både de lugna och de mest hektiska perioderna.

För den här rollen kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaper som vi ser som betydande för att kunna hantera rollen och bli en del av vårt team.

Det är krav på att du har;

  • Minst två års relevant gymnasial utbildning eller motsvarande som vi bedömer som lämpligt för den här tjänsten,
  • B-körkort,
  • Goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har;

  • Goda kunskaper i Part 145-regelverk,
  • Erfarenhet från arbete med planering/beredning/logistik,
  • Flygteknisk utbildning / erfarenhet,
  • Goda IT-kunskaper, med fördel inom IFS ERP/SHERPA, FENIX, SAP

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar löpande urval på den här tjänsten, skicka därför in din ansökan redan idag för att inte missa chansen att bli en del av vårt team.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här