Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

System administratör Windows

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Är du redo att ta på dig en viktig roll i att säkerställa Saabs framtid genom att förvalta en IT-infrastrukturplattform? Då har du kommit rätt. Tillsammans med ett sammansvetsat och erfaret team kommer du arbeta i en viktig del i förvaltningen och vidareutvecklingen av tekniska tjänster inom ett av Saabs affärsområden. Detta kommer ge dig många möjligheter till personlig och professionell utveckling.

En viktig del i uppdraget är att säkra tillgängligheten till miljön, vilket kräver höga nivåer av säkerhet, stabilitet och noggrannhet. I din roll kommer du att vara en väsentlig del i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter vid drift och underhåll av IT-Infrastrukturen:

 • Leverera klient- och servertjänster och vara en del i drift- och supportteamet

 • Patchhantering och uppgradering av klient- och servermiljön

 • Utveckla script och arbeta med automationsverktyg för effektivisering av arbetssätt

 • Service development kopplat till infrastruktursystem

 • Säkerställa att de säkerhetskrav som finns uppfylls

 • Aktivt delta i teknikförbättringsarbete

 • Driva och dokumentera arbetet enligt rutiner och processer vi ska efterleva

Du kommer tillhöra ett härligt team som består av ca 20 personer. Arbetet inom gruppen präglas av gott samarbete och en stark teamkänsla i en avslappnad miljö. Teamet har regelbundna avstämningar vilket gör det möjligt att, vid behov, få snabb input och hjälp från kollegor.

Detta är en On-site-roll, men sporadiska resor kan tillkomma. Du bör vara van att jobba i miljöer med en blandning av ny och gammal teknik. Vi vill att du pratar obehindrat både svenska och engelska.

Din profil

Vi söker en prestigelös lagspelare som värderar teamets gemensamma leverans mot kund. Ord som pragmatisk, lösningsorienterad, självgående och drivande bör vara ord man förknippar med dig. Vi värderar ett högt säkerhetstänk och att du är strukturerad och tålmodig. Är du dessutom en person som gillar att kombinera ansvar med att ha roligt på jobbet så kan du vara precis den vi söker.

Vi söker dig som besitter mycket goda kunskaper inom Windows Server och Windows Client. För att lyckas i rollen ser vi att du har en utbildning inom IT eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du bör ha minst fem års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom IT-området.

Det är meriterande om du har kompetens inom följande:

 • Powershell

 • VWware Horizon

 • Djupa kunskaper i Active Directory

 • Ansible eller likvärdigt automationsverktyg

 • MECM

 • PKI / Smartcard

 • Teradici

 • VMware Vsphere

 • OP5

 • GIT

 • MS SQL

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Denna tjänst omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med placeringsort i Järfälla.

Sista ansökningsdag: 2024-08-05

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.