Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

System Engineer

Karlskrona, Sweden
Closing date: 29 June 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll


Du är civil- eller högskoleingenjör alternativt har du motsvarande relevanta utbildning och kunskaper. Du har ett intresse för teknik i allmänhet. Du är kommunikativ, har lätt för att ta till dig nya saker och kan på ett naturligt sätt samarbeta både med kollegor, underleverantörer och kundens representanter. Mycket av arbetet sker på engelska varför goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Meriterande är kompetens och erfarenhet inom något eller några av följande områden;

  • Systemintegrationsarbete i komplexa kundprojekt
  • Kravhantering och verifiering
  • Marina system
  • Radio/radarteknik
  • Antennteknik och Top Deck Design
  • IP-baserade kommunikationssystem


Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova olika teknikområden. Du är systematisk, noggrann och uthållig. Du är också en engagerad, utåtriktad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt. Det kommer förekomma resor i tjänsten.

Din profil

Du jobbar i projektform och i nära samarbete med andra systemingenjörer, konstruktörer samt med produktions- och driftsättningspersonal på något av de många varv som vi samarbetar med. För oss är det självklart att du delar med dig av dina kunskaper till dina kollegor och kunder. Du deltar i projekten från tidig konceptfas och offerering, hela vägen till leverans av färdigt fartyg. Vissa moment kommer att utföras till sjöss, på ytan och under den.

Beroende på bakgrundskunskaper, våra behov och intressen kommer du att utvecklas emot en roll som systemansvarig inom något av systemområdena; Kommunikation, navigation, vapen eller sensorer. Ditt jobb består bl.a. av kravhantering, att ta fram specifikationer för system och gränsytor, ta fram konstruktions- och tillverkningsunderlag, koordinera integrationsarbetet och tvärtekniska frågor mot övriga tekniska discipliner, bistå inköp med tekniska underlag för upphandling, koordinera underleverantörer av system och delsystem, samt stötta produktionspersonal.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.