Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör Brandlarm

Karlskrona, Sweden
Closing date: 25 April 2024

Systemingenjör Brandlarm

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Saab är nu i en expansiv fas med flera spännande projekt som pågår och som skall startas upp, vår organisation behöver växa och vi behöver dig!

Din roll

Sektionen Automation Systems är en sektion som jobbar inom området System Development på Saab Kockums. Sektionen ansvarar för framtagning och vidareutveckling av automations och säkerhetssystem för ytfartyg och ubåt. I denna roll bedriver du utveckling inom brandlarm men på sikt även larmövervakning och passagesystem. Du kommer att omges av kunniga, ambitiösa och hjälpsamma kollegor.

Vi tycker det är viktigt du kommer trivas, har roligt och utvecklas på arbetet och sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din Profil

Vi söker en systemingenjör som kan förstärka sektionen inom området säkerhet. Verksamheten bedrivs i Karlskrona men tillsammans med kollegor i Malmö.

Krav:

  • Erfarenhet av systemarbete inom komplexa anläggningar t ex försvaret, polisen, flygplatser eller liknande.

  • Är nyfiken, får energi av att lära dig nya saker och alltid strävar efter att få mer kunskap inom ditt område.

  • Har ett gediget tekniskt intresse

  • God förmåga i muntlig och skriftlig framställning i såväl svenska som engelska språket.

  • Arbetet kräver att du är drivande med en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen som systemingenjör är det viktigt att du har lätt för att ta till dig ny teknik och kunna röra dig obehindrat mellan arkitektnivån till detaljer i designen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Våra värderingar kan du läsa om här