Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör inom informationssäkerhet

Göteborg, Sweden
Closing date: 15 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Saab är ett högteknologiskt företag som kontinuerligt arbetar med att öka våra förmågor inom informationssäkerhet. I takt med att vårt digitala samhälle utvecklas uppkommer också nya typer av hot inom området. Därför måste vi ständigt ligga i teknisk framkant för att lösa våra utmaningar och prestera på topp.

Din roll

Du kommer ingå i ett team av ingenjörer som arbetar fokuserat med informationssäkerhet, både internt mot våra utvecklingsavdelningar och externt mot kund. Välkommen till en plats där samarbete och teamet är i fokus. Teamet du deltar i stöttar tillsammans verksamheten inom informationssäkerhetsområdet. Ibland möter vi kunder som ställer hårda krav inom området och där vi tillsammans ska tillgodose kundens behov och möta dessa krav med bravur. Du deltar i hela utvecklingsprocessen från kunds uttryckta behov avseende informationssäkerhet genom implementation till leverans av produkt. Du ansvarar för att planera informationssäkerhetsarbetet i ett projekt samt designa säkerhetsarkitekturen för våra system. Detta gör du i nära arbete med produktutvecklare, systemingenjörer och verifieringsingenjörer. 

Du är också med och bidrar till att utveckla hela vårt kompetensområde inom informationssäkerhet för att ständigt kunna möta förändrade intrångshot och förväntningar från våra kunder. Detta genom bland annat strategiarbete och utbildning.

Dina huvuduppgifter är:

 • Kommunicera löpande med bland annat kunder, projektledare, systemingenjörer, produktledare och utvecklare
 • Risk- och sårbarhetsanalys
 • Kravnedbrytning och kravanalys
 • IT-säkerhetsarkitektur och systemdesign

Som stöd i ditt arbete har du din chef, din utpekade mentor, dina närmsta kollegor i Informationssäkerhetsteamet samt det projektteam du ingår i.
Spännvidden i våra uppdrag är mycket stor och då vi är en del i en stor organisation finns goda utvecklingsmöjligheter inom såväl teknik som ledarskap. Vi erbjuder dig en kreativ plattform för att kunna utvecklas mot det som passar just dig!

Din profil

Dina personliga kvalifikationer har stor betydelse för oss, och vi söker dig som är:

 • Förtroendeingivande och brinner för teknikområdet
 • Engagerad och vill ständigt anta nya utmaningar för att hjälpa både dig själv och verksamheten att utvecklas
 • Självorganiserad och har ett stort intresse för att dyka ner på djupet i lösningar.
 • En lagspelare, där du har lätt att samarbeta med andra och du bidrar till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla
 • Strukturerad i det dagliga arbetet, men även med förmåga att bidra med kreativa lösningar.

I grunden har du relevant teknisk utbildning, men dina erfarenheter och personliga egenskaper väger tyngre än en specifik examen. Som person är du öppen, social och prestigelös samt har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Då vi framför allt letar efter en person som känns rätt i teamet ser vi att du kan ha några års arbetslivserfarenhet inom tex. teknisk informationssäkerhet, riskhantering, systemutveckling eller mjukvaruutveckling. Vi välkomnar också dig som nyutexaminerad inom datavetenskap, högskole-/civilingenjörsexamen inom datateknik eller liknande, gärna med inriktning mot informationssäkerhet, att söka.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med:

 • Standarder inom informationssäkerhet som tex ISO/IEC 27000
 • IT-säkerhetsutveckling enligt KSF eller motsvarande standard
 • Design av IT-säkerhet för system
 • Governance och compliance inom informationssäkerhet
 • Penetrationstestning t.ex CEH
 • Relevanta certifieringar tex CISSP, CSSLP

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här