Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör inom mekanik

Location
Linköping, Sweden
Closing date
26 August 2021
Apply for this job!

Är du civilingenjör med helhetsblick som vill arbeta i fronten av teknikutvecklingen? Uppskattar du samarbete och vill inspireras i en dynamisk miljö? I så fall söker vi dig till vår sektion!

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta med att beskriva vilka krav de olika komponenterna som sitter i en produkt behöver uppfylla för att kundens krav avseende hela produkten ska tillgodoses. För detta kommer du att behöva bygga upp en djup förståelse för hur produkten fungerar och hur de ingående komponenterna samverkar. Du kommer att ha många kontakter både internt men även externt med t ex underleverantörer.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver både stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och mindre projekt som ställer krav på självständighet.


Din profil

Vi söker dig som är framåt och utåtriktad och som har lätt för att samarbeta.
Du bör vara civilingenjör inom maskinteknik eller teknisk fysik eller ha en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Erfarenhet av systemingenjörsarbete är meriterande men inget krav.
Du bör kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt i både svenska och engelska.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Mekanikavdelningen har ca 140 medarbetare plus konsulter som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två geografiskt skilda platser. En i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten är placerad i Linköping.

Sektionen för mekanisk analys i Linköping består av ca 20 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena system engineering och miljötålighetsteknik. På sektionen utförs även simuleringar gällande t ex hållfasthet, strukturdynamik och termodynamik. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter.


Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.