Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör inom mekanik

Linköping, Sweden
Closing date: 21 August 2022

Är du civilingenjör med helhetsblick som vill arbeta i fronten av teknikutvecklingen? Uppskattar du samarbete och vill inspireras i en dynamisk miljö? I så fall söker vi dig till vår sektion!

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta med att beskriva vilka krav de olika komponenterna som sitter i en produkt behöver uppfylla för att kundens krav avseende hela produkten ska tillgodoses. För detta kommer du att behöva bygga upp en djup förståelse för hur produkten fungerar och hur de ingående komponenterna samverkar. Du kommer att ha många kontakter både internt men även externt med t ex underleverantörer.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver både stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och mindre projekt som ställer krav på självständighet.


Din profil

Vi söker dig som är framåt och utåtriktad och som har lätt för att samarbeta.
Du bör vara civilingenjör inom maskinteknik eller teknisk fysik eller ha en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Erfarenhet av systemingenjörsarbete är meriterande men inget krav.
Du bör kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt i både svenska och engelska.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Mekanikavdelningen har ca 150 medarbetare plus konsulter som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två geografiskt skilda platser. En i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten är placerad i Linköping.

Sektionen för mekanisk analys i Linköping består av ca 20 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena system engineering och miljötålighetsteknik. På sektionen utförs även simuleringar gällande t ex hållfasthet, strukturdynamik och termodynamik. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem
här
Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.