Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör med verifieringsfokus

Linköping, Sweden
Closing date: 9 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi är i ett expansivt skede och söker efter medarbetare till sektionen systemverifiering i Linköping.  Vår sektion arbetar med verifiering av avancerade försvarsprodukter, främst missiler.  Vi är med under hela produktutvecklingsprocessen. Från framtagandet av kravanalyser och verifieringsstrategier tidigt i projekten, fram till den slutliga verifieringen där vi simulerar, testar och verifierar våra produkter så att de fungerar ihop som hela vapensystem och tillsammans med våra kunders system.

Nu behöver vi stärka upp med en person som kommer ingå i det team som jobbar i gränslandet mellan verifiering och systemutveckling. Teamet arbetar nära systemavdelningen för att förstå kravbilden och systemdesignen för att på så sätt hitta den bästa verifieringsstrategin för projekten. Utifrån detta utför teamet verifiering bestående av olika typer av analyser och inspektioner av systemet.

Här ges en chans att få tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att senare kunna genomföra verifiering.

Att jobba med systemverifiering är ett utmärkt sätt att få kunskap om hur ett komplext tekniskt system fungerar.

Arbetet sker i en lärande miljö med kompetenta medarbetare där vi delar med oss av vår kunskap och har en kultur där alla kan fråga och få hjälp. Vi har en blandad åldersstruktur och för oss är det av stor vikt att våra nya medarbetare känner sig välkomna och inkluderade.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet. Du får gärna ha erfarenhet av verifiering och/eller kravhantering. Du drivs av att utvecklas, lära dig nytt och vill göra det tillsammans med oss.

Vi söker dig som trivs med att jobba i team och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här