Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör till Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 2 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som systemingenjör på Saab Dynamics kommer du att jobba med utveckling av avancerade försvarsprodukter, främst missiler. Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på våra produkters förmågor. Detta gör du genom ett aktivt deltagande i det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från framtagande av krav, kravanalys via design, verifiering av den slutliga produkten inklusive analys av kravuppfyllnad.

Förväntningarna på dig som Systemingenjör hos oss är att du ska ha tillräcklig bredd för att kunna lära dig att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och komponenter i produkten. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Hos oss på System Engineering inom Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken såväl som metoder och arbetssätt.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet, gärna från systemarbete inom ett eller flera av områdena mjukvara, mekanik och elektronik. Du har erfarenhet av att ha systemerat system med hjälp av en arkitektur, till exempel med modellbaserad metodik och du är intresserad för att ta nästa steg i din utvecklingsprocess.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här