Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör till Gripens utvecklingssimulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 2 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som Systemingenjör kommer du jobba med design och uppbyggnad av våra utvecklingssimulatorer. Du kommer att ta fram systemlösningar och rita kopplingsscheman för dessa.

I din roll kommer du även ansvara för att koppla upp delsystem mot befintliga riggsystem, testa och verifiera konstruktionen. Du kommer också både att förvalta och säkerställa support av systemen under hela deras livslängder. Om intresse finns, förekommer även hårdvarunära programmering (phyton, LabVIEW).

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Design av systemlösningar

  • Integrera nya flygplansapparater i riggar

  • Rita elscheman

  • Felsökning och underhåll

  • Labbarbete (elektronik)

  • Hårdvarunära programmering

Vi hoppas att du med tiden vill prova på att kombinera den tekniska rollen med exempelvis teamledning, teknikledning eller något annat ansvarsområde.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom elektronik, alternativt annan arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är av vikt att du har en god förståelse för både komponenter, färdiga hårdvarusystem och elektriska installationer samt förmåga att förstå och sätta dig in i komplexa system. Du bör ha ett intresse för elektronikkonstruktion och vill arbeta på systemnivå. För den här rollen krävs at du har god förmåga att kommunicera på både engelska och svenska i både tal och skrift.

Vidare ser vi att du har en god förmåga att ta ansvar för ditt arbeta och strukturerar upp det på ett effektivt sätt. Du bör också känna dig trygg med att skapa relationer och nätverk i ditt arbete då du kommer att ha många kontaktytor såväl inom som utom enheten. Troligtvis tycker du om att arbeta i team och att gemensamt sträva efter uppsatta mål.

Stor vikt kommer att lägga vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för att utvecklas tillsammans med oss.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Placeringsort är linköping.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Varmt välkommen med din ansökan!