Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör till Saab

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 21 December 2023

Vi söker nu erfarna ingenjörer som vill jobba med oss på affärsenheten BU Naval Combat Systems! Här får du chansen att delta i systemarbete för att vidareutveckla världens främsta ledningssystem. Vi behöver bli fler eftersom våra system är alltmer efterfrågade.

Våra produkter används på marina plattformar, såsom ytfartyg och ubåtar, och har till uppgift att sammanställa information från sensorer, datalänkar och vapensystem i syfte att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Din roll

Hos oss kommer du att jobba med spännande teknik i avancerade och komplexa system. Som systemingenjör har du en central roll i projektarbetet och ansvarar för att bryta ned de tekniska kraven från kund till något som våra utvecklingsavdelningar kan realisera i hård- eller mjukvara.

Just nu har vi ett stort behov av duktiga medarbetare som är intresserade av t ex kunna bryta ned kundkrav till realiserbara krav och design/arkitektur. Vi söker också personer som har ambitionen att bli tekniska ledare. Många problem löser vi tillsammans med andra inom organisationen som har andra kompetenser.

Din profil

Vi tror att du har en proaktiv inställning i jobbet och aktivt kan navigera runt i organisationen och kommunicera med våra interna intressenter för att förebygga och lösa uppkomna problem och utmaningar.

Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar och är öppen för att prova nytt. Du är en engagerad och kreativ person som gillar utmaningar, men du är också mycket mån om att nå en hållbar och långsiktig balans i såväl yrkes- som i privatlivet.

Du har erfarenheter av kravarbete samt mjukvaruutveckling i komplexa system, du har även arbetat med systemdesign eller någon form av tekniskt ledarskap.

Erfarenhet inom verifiering, systemtest och validering gör arbetet enklare.

Det är meriterande om du har erfarenhet från programmering, datorarkitektur/operativsystem eller IT-säkerhet.

Erfarenhet av marin miljö i Försvarsmakten är såklart inget måste, men det är något vi ser positivt på.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi välkomnar dig till något av våra projekt med möjlighet att jobba och samtidigt lära dig av oss om våra produkter.

Våra introduktionsprogram garanterar en snabb väg in i jobbet och en god förståelse för våra produkter, arbetssätt och om Saab. Introduktionsprogrammet erbjuder dig även ditt första nätverk av kollegor från våra olika ingenjörsområden.

Vi har dessutom egna områdesspecifika utbildningar att erbjuda dig som systemingenjör, väl anpassade efter din erfarenhet inom området. Bra och engagerade arbetskamrater och en god stämning på jobbet tordas vi också lova.

Rollen ger en genuin systemförståelse och bra grund för fortsatt karriär och vidare utveckling inom vår eller andra delar av Saab.

Vad du blir en del av 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance, där BU Naval Combat Systems ingår, erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.