Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 10 August 2024

Gripen står faktiskt bara en trappa ner och med flygplanet så nära tillhands blir det både enklare och roligare att jobba fram nya systemlösningar!  Vill du förverkliga dina idéer? På Saab uppmuntrar vi alla till att bidra på bästa sätt för att få saker att flyga – Bokstavligt talat!

Avdelning Flight Test and Verification ansvarar för utprovning, verifiering och validering av nyutvecklade, modifierade och nyproducerade produkter genom såväl mark-, simulator- och flygprov. Det är en avdelning inom Aeronautics som bedriver all flygande verksamhet av Gripensystemet och genomför provning inom de flesta teknikområden. Till avdelningen hör bland annat piloter, flygplanstekniker, prov- och mätingenjörer samt mjukvaruutvecklare.

Din roll

Du kommer tillhöra Software and Instrumentation som ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av mätsystem och programsystem. Idag består teamet av ca 40 medarbetare i olika åldrar i roller med inriktning mjuk-och hårdvara samt jobb med daglig drift nära flygplanet. Vår uppgift är att ta fram luftvärdiga systemlösningar såsom analoga, signalanpassning, datainsamlingssystem, kamera/videosystem samt system för telemetrering av data. Våra kunder är främst provingenjörer och mätingenjör som jobbar direkt med Gripenflygplanen.

Som systemingenjör tar du dig an olika typer av uppdrag, såsom att skapa nya systemlösningar för luftvärdiga system, marksystem och riggar samt utforma systemdokumentation. Exempel på uppdrag kan vara att utforma en kamera för flygkabinen, såsom val av lämplig utrustning, miljötålighetstester för att skapa en luftvärdig apparat samt utvärdering med hjälp av funktionella tester. Inom området ingår analog mätteknik.

En naturlig del i ditt arbete blir ett tätt samarbete med olika avdelningar, främst konstruktion, produktion och systemutveckling.

Din profil

För att lyckas i rollen trivs du med att jobba i team och är skicklig på att anpassa dialog efter vem du pratar med, är lyhörd och kommunicerar med tydlighet och respekt. Ditt resultat-och lösningsorienterade fokus visar du genom att driva ditt arbete framåt, ha ett metodiskt arbetssätt och god förmåga att prioritera tid och fokus på rätt sak.

  • Din bakgrund bör vara civilingenjör eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med systemutveckling

  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här