Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör/Teknikledare till Gripens chefsingenjörsfunktion

Linköping, Sweden
Closing date: 11 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi förstärker vårt systemteam inom komplett flygplan med ytterligare en senior systemingenjör. Vi söker dig som vill jobba med utveckling och designbalansering på komplett flygplansnivå i ett team med erfarna systemingenjörer och chefsingenjör flygplan 39E/F.

Inom området Komplett flygplan ingår även ett team som skriver flygförarpublikationer och luftvärdighetsdokumentation för produkten flygplan. Du kommer att få samarbeta både inom teamet och tillsammans med övriga avdelningar inom Gipen Design, då alla delar bidrar till den kompletta produkten. Vi har behov av att öka kapaciteten av att utföra systemarbete inom MG01 samt att driva eller representera komplett flygplan i tekniska frågor och/eller arbetssättsfrågor tvärfunktionellt inom Gripen Design.

Din profil

För att lyckas i rollen bör du ha några års erfarenhet av utveckling på systemnivå samt ett intresse av att samarbeta med människor och göra tekniska vägval. Det är meriterande om du har en bakgrund från mjukvaruutveckling inom flygplanet Gripen och har byggt upp ett brett kontaktnät kopplat till den erfarenheten.

Du måste kunna jobba tätt ihop i en grupp, kombinera driv och kvalitetstänk samt ha ett stort intresse av att lära dig verksamheten och produkten. Förmåga att kommunicera, se helheten och samtidigt kunna hantera detaljerna samt kompromissförmåga ser vi som framgångsfaktorer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan till en tjänst där det finns möjlighet att både utveckla och utvecklas!