Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemkonstruktör RF med intresse för teknisk innovation

Göteborg, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som systemkonstruktör är du med i produktutvecklingens alla faser: Idé, implementationsförslag, kostnadsskattning, systemarbete, I&V samt produktion. En viktig del av arbetet innebär förmåga att kunna bryta ner komplexa system till tydliga realiserbara delar och att vägleda konstruktörer genom utvecklingsarbetet. För att lyckas behöver du ha flera års erfarenhet som konstruktör av avancerade RF-nära system. Du är också intresserad av att förstå den större bilden av hur allt hänger ihop, och att använda den för att fatta beslut utifrån teknikbehov, strategi och affärsmässighet.

Arbetet innebär kontakter med många personer och förutsätter ett strukturerar arbetssätt med god ordning och reda. Du kommer att arbeta i ett team kopplat till olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt.

Sektionen Subsystem Design på PU Fighter Radar är idag en grupp på ca 13 personer som ansvarar för utveckling och verifiering av RF-delsystemets högsta sammansatta nivå. Gruppens arbete är tvärdisciplinärt men med tre tydliga specialiseringar: RF, Mekanik och mjukvara. Produktmässigt arbetar vi med Gripen Radar, EW-system för stridsflyg, samt missilelektronik.

Din profil

Vi tror att du har flera års erfarenhet av antenn- och mikrovågskonstruktion. Du har intresse för systemdesign som ett tvärdisciplinärt arbete, god kännedom om att arbeta med kravnedbrytning och ett strukturerat arbetssätt och vana att ta fram teknisk dokumentation. Vidare tror vi också att du har:

  • Relevant högskoleutbildning, exempelvis Civilingenjör E eller F med RF-inriktning
  • Praktisk erfarenhet av integrations- och verifieringsarbete i labbmiljö inklusive instrumenthantering och dataanalys
  • Goda kunskaper i Matlab, HFSS & ADS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här