Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemtestingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Din roll kommer att vara att hantera många delar vad gäller verifiering, integration och validering av olika system och delsystem inom Dynamics missilprodukter med fokus på elektronik och mjukvara. Det som gör vår sektion unik är att vi arbetar med hela produkten, alla dess funktioner och även med gränssnittet mot kundens system, vilket medför att vi får en mycket god produktkännedom.

Arbetet inom test och verifiering består bland annat av kravhantering och nedbrytning, skriva testspecifikationer, skriva provprogram/föreskrifter samt att genomföra och rapportera prov. Du kommer även att arbeta med integration, driftsättning och validering av fartygssystem på plats hos kund samt genomföra validering och funktionsprov med hjälp av simulatorer.

Du blir en del av våra team på totalt 17 personer vars arbetsmiljö med stark framåtanda och nära samarbete gör att vi tillsammans når resultat som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, mångfald, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Resor till våra kunder kommer att vara en del av ditt arbete och ske både inom Sverige och utomlands. Resorna sker med oregelbundna intervall men kan periodvis ske frekvent (en till ett par gånger i månaden). Vi ser därför att du som söker har B-körkort.

Din profil

För att trivas i rollen bör du uppskatta kombinationen av att arbeta både kundnära och i team med dina kollegor. Arbetet ställer krav på att kunna strukturera, planera, förbereda tillsammans med teamet och sedan resa dit där driftsättningen sker. Du kommer att vara ett av Saab Dynamics ansikten utåt både mot kund och samarbetspartners. Det är därmed viktigt att du kan anpassa dig till olika personer och situationer för att agera professionellt och ansvarsfullt med integritet.

Vi söker dig som har: 

  • Civilingenjörsexamen inom systemteknik, elektronik, mätteknik, programvara eller likvärdigt utbildningsområde alternativt motsvarande erfarenhet

  • Goda kunskaper i engelska och svenska, tal och skrift

  • Goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta med Doors.

Meriterande om du har:

  • Erfarenhet av verifiering, utprovning och tester av system

  • Erfarenhet av planering och nedbrytning av uppgifter

  • Erfarenhet av arbete med krav i kravhanteringsverktyg

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!