Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemutvecklare

Huskvarna, Sweden
Closing date: 9 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som Systemingenjör med inriktning på ett eller flera kompetensområden på sektionen kan dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Ta fram och analysera systemkrav.

  • Definiera systemarkitektur och design.

  • Genomför systemsäkerhetsanalyser.

  • Planera och leda systemintegrationen.

  • Definiera verifierings- och valideringsstrategi på systemnivå.

  • Planera och leda verifierings samt valideringsaktiviteter på systemnivå.

  • Koordinera verifieringsaktiviteter mellan olika discipliner, HW/SW/System

  • Följa upp kravtäckning och testresultat för våra projekt.

Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Vi har en kravbaserad utvecklingsprocess vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga krav skall valideras och verifieras. Det kommer bli din uppgift att hålla samman kravframtagning, systemarkitektur, validering och verifiering på systemnivå i våra projekt.

Du kommer bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg. Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid t.ex. kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesgrupper såsom projektledare, konstruktörer inom flera discipliner, systemingenjörer, testsystemutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för verksamheten, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Sektionen du kommer arbeta i är en del av utvecklingsavdelningen och heter Systems Engineering. Sektionen förser våra projekt med systemingenjörer inom olika kompetensområden, som exempelvis kravhantering, arkitektur, systemsäkerhet, integration samt verifiering. Den består i dag av runt 12 personer med huvudsakliga uppgifter inom system och verifiering av säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Din profil

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning inom elektronik, sw,, mekanik eller fysik. Du bör ha 3-5 års erfarenhet av att arbeta med krav och arkitektur, verifiering och validering, helst på systemnivå. Det är meriterande om du tidigare arbetat med säkerhetskritiska system och är bekant med kravhanteringsverktyg.

Du är strukturerad, kommunikativ och noggrann. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda andras arbete, t.ex. teamledning.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Du kan arbeta självständigt när det behövs, men även känna dig bekväm i att leda ett team.

Tjänsten innebär också att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Du vill arbeta och leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Intervjuer och urval kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Välkommen in med din ansökan – vi ser fram emot att få träffa dig!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.