Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemutvecklare

Huskvarna, Sweden
Closing date: 30 September 2023

Din framtida utmaning

Som Systemingenjör med inriktning på ett eller flera kompetensområden på sektionen kan dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Ta fram och analysera systemkrav.
  • Definiera systemarkitektur och design.
  • Genomför systemsäkerhetsanalyser.
  • Planera och leda systemintegrationen.
  • Definiera verifierings- och valideringsstrategi på systemnivå.
  • Planera och leda verifierings samt valideringsaktiviteter på systemnivå.
  • Koordinera verifieringsaktiviteter mellan olika discipliner, HW/SW/System
  • Följa upp kravtäckning och testresultat för våra projekt.

Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Vi har en kravbaserad utvecklingsprocess vilket innebär att de övergripande kundkraven skall brytas ner till system, delsystem, mjukvara och hårdvara. Samtliga krav skall valideras och verifieras. Det kommer bli din uppgift att hålla samman kravframtagning, systemarkitektur, validering och verifiering på systemnivå i våra projekt.

Du kommer bli väl insatt i standarder för säkerhetskritisk utveckling och i Saabs processer, metoder och verktyg. Resor ingår inte regelbundet i tjänsten, men kan förekomma vid t.ex. kurser, konferenser eller möten på andra Saab-sajter.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesgrupper såsom projektledare, konstruktörer inom flera discipliner, systemingenjörer, testsystemutvecklare och testingenjörer. Du kommer även komma i kontakt med våra kunder. Arbetet ger en bred förståelse för verksamheten, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.


 

Din profil

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning inom elektronik, sw,, mekanik eller fysik. Du bör ha 3-5 års erfarenhet av att arbeta med krav och arkitektur, verifiering och validering, helst på systemnivå. Det är meriterande om du tidigare arbetat med säkerhetskritiska system och är bekant med kravhanteringsverktyg.

Du är strukturerad, kommunikativ och noggrann. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda andras arbete, t.ex. teamledning.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer. Du kan arbeta självständigt när det behövs, men även känna dig bekväm i att leda ett team.

Tjänsten innebär också att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Du vill arbeta och leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Intervjuer och urval kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Välkommen in med din ansökan – vi ser fram emot att få träffa dig!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Sektionen du kommer arbeta i är en del av utvecklingsavdelningen och heter Systems Engineering. Sektionen förser våra projekt med systemingenjörer inom olika kompetensområden, som exempelvis kravhantering, arkitektur, systemsäkerhet, integration samt verifiering. Vi behöver nu utöka gruppen med ytterligare systemingenjörer med inriktning på ett eller flera av dessa områden.

Sektionen Systems Engineering består i dag av 7 personer med huvudsakliga uppgifter inom System och Verifiering av säkerhetskritiska avioniksystem. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Du blir en del av Engineering verksamheten för Business Unit Electronic Warfare & Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle