Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Technical Project Manager

Huskvarna, Sweden
Closing date: 20 April 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som Teknisk Projektledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att leda och driva delprojekt främst genom utvecklingsfasen fram till produktion. Som teknisk projektledare har du möjlighet att delta i en eller flera faser.

Produkterna är oftast flygsäkerhets- eller uppdragskritiska såsom styrsystem och datorer. Som teknisk projektledare har du ett helhetsansvar för ett delprojekt eller delsystem gällande resultat och internleveranser mot projektet. Våra projekt är noga uppstyrda av vårt verksamhetssystem och våra utvecklingsprocesser som är anpassade för
flygsäkerhetskritiska system med stort fokus på säkerhet, tillgänglighet och kvalitet. Uppdraget innehåller allt från planering, resurshantering, ledning samt rapportering av progress och ekonomi till huvudprojektledningen. Vidare arbetar du med att aktivt bedöma, identifiera och begränsa risker och realisera möjligheter samtidigt som du bidrar till förbättringar i organisationen.

Du kommer att tillhöra Engineering organisationen och dess systemsektion i Huskvarna som sammanlagt har ca 15 medarbetare med inriktning på system samt teknisk projektledning.

Din profil

Vi söker dig som tar stort ansvar och har en förmåga att kombinera strategiskt tänkande med operativa åtgärder. Du besitter hög samarbetsförmåga, har en god affärsförståelse och är flexibel och kommunikativ i ditt arbetssätt. Avgörande för rollen är dina ledaregenskaper, din drivkraft och förmåga att ta egna initiativ och vi ser gärna att du har ett intresse av att leda, utveckla och utmana vår organisation och våra medarbetare.

Vi söker dig som har:

  • En ingenjörsexamen inom teknik/industriell ekonomi eller motsvarande

  • Erfarenhet av arbete i liknande roll som projektledare, utvecklingsledare, projektingenjör, projektansvarig, verksamhetsutvecklare, utvecklingsingenjör eller produktägare, med fördel inom industrin.

  • Goda kunskaper i engelska, då det är koncernspråket

  • Erfarenhet av att arbeta med komplexa projekt och dess delprojekt

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att driva projekt med högt fokus på säkerhet och avancerad programvara mot internationella kunder.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här