Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Technical service engineer

Location
Motala, Sweden
Closing date
11 October 2021
Apply for this job!

Provningstekniker autonoma undervattenssystem

Vad du blir en del av


Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Supply Chain Produktion består i dag av cirka 450 medarbetare och vår verksamhet finns i Karlskoga, Linköping och Motala. Till vår produktionsenhet och anläggning i Motala där verksamheten omfattar slutmontering, underhåll och provning av undervattensystem, (torpeder, autonoma farkoster och sensorer) söker vi en kvalificerad provningstekniker.

Din framtida utmaning

Som provningstekniker kommer du att arbeta med provning/verifiering av ovan nämnda undervattenssystem både på land och till sjöss. Du kommer även att arbeta med integration, klargöring, uppgraderingar, felsökning och underhåll av systemen och tillhörande testutrustningar. Arbetsuppgifterna är främst inriktade mot elektronik men omfattar även mekanik och data (mekatronik).

Tjänsten innefattar provverksamhet ute hos kund, så en del resor ingår i tjänsten.

Du kommer att jobba i en högteknologisk miljö och i nära samarbete med utveckling, eftermarknad och kunder. Tjänsten kan även delvis innebära arbete ute hos kunder, både i Sverige och internationellt.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett intresse för undervattensvärlden i allmänhet och undervattensteknik i synnerhet. Vi ser gärna att du har bredd med grundläggande kunskaper inom främst elektronik men även inom mekanik och data.

I tjänsten ingår även framfart av företagets olika fartyg i samband med sjöprover och övervakning. All form av nautisk kompetens ända upp till fartygsbefäl klass 7 är därför meriterande.

Alla tekniska utbildningar på gymnasie- eller högskolenivå är meriterande. Du bör vara flexibel, ansvarstagande, ha god samarbetsförmåga samt kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt i både engelska och svenska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Urval sker löpande, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!