Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Teknikinformatör

Karlskrona, Sweden
Closing date: 30 May 2024

Teknikinformatör

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

För att ytterligare stärka vår organisation inför kommande projekt söker vi en Teknikinformatör med placering i Karlskrona. Du kommer att tillhöra sektionen Integrated Logistics Support (ILS) som ingår i området Specialty Engineering (SE) och är det som inkluderar de tekniska discipliner vilka inte är typiska för den huvudsakliga tekniska insatsen, alltså det på Saab Kockums som avses som tvärteknik.

Vi söker dig som har arbetat som teknikinformatör i några år och har erfarenhet av strukturerad information och kunskap om till exempel XML, FrameMaker, S1000D.

Din roll

ILS Surface Ships ansvarar för att göra driftsäkerhetsanalyser och underhållsanalyser som syftar till att fartygsprodukterna har en hög tillgänglighet och kan underhållas på ett effektivt sätt. Detta innebär att rätt reservdelar, verktyg och uppdaterad dokumentation finns tillgängligt och sist men inte minst att besättningen har rätt utbildning.

I den här rollen önskar vi en Teknikinformatör som både kan koordinera projektinsatsen och utföra teknikinformatörens jobb. Som Teknikinformatör hos oss ges du möjlighet att skapa teknisk produktinformation till våra ytfartyg.

Vi arbetar med den tekniska informationen i XML. Du bör därför ha arbetat med XML och ha kännedom om regelverk för produktion av teknisk dokumentation för att lyckas med arbetet. Du tar i samarbete med teknikinformatörer fram interaktiva och digitala publikationer och sammanställer trycksaker. Dessa ska beskriva samt återspegla säkert, adekvat och effektivt handhavande och underhåll av Saab Kockums produkter och tjänster. Du förväntas vara pålitlig och ta ansvar för att möta givna mål inom arbetsområdet.

Din profil

Som person är du noggrann med ett strukturerat arbetssätt, vi ser att du har ett analytiskt tänk. Då vi arbetar i team vill vi att du är social och vana av att arbeta i projekt. Du har förmåga att se helheten såväl som att fördjupa dig i detaljer där det behövs.

Dina kvalifikationer:

  • Ingenjör – BSc

  • Minst 3 års erfarenhet från något av områdena: Teknisk Information

  • Utmärkt Svenska och Engelska i tal och skrift

  • XML, Adobe Illustrator, Acrobat Pro

  • Creo Illustrate

  • Avancerad nivå inom Microsoft Office, Word and Excel

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Kontaktinformation: Anders Svensson, anders.z.svensson@saabgroup.com