Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Teknisk redaktör till Saab Aeronautics

Linköping, Sweden
Closing date: 15 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.  

Din roll

Vi behöver bli fler! Vi söker en mångsidig redaktör som uppskattar variation i vardagen. Saab erbjuder en roll med möjligheter att utvecklas inom området.  

Du blir en del av teknikinformationsteamet inom avdelningen CAMO & Logistic Support. Vi är ett litet men effektivt team som nu är i en expansiv fas. Vi är ett team som präglas av prestigelöshet och är en tight, familjär grupp där vi hjälps åt inom våra åtaganden.

Du kommer ha en kombinerad roll som redaktör och skribent. Som skribent handlar det om att få fram ett tekniskt budskap med hjälp av text och bild. Ditt jobb består av att samla in, strukturera, komplettera och omformulera information så att den blir tydlig för en specifik målgrupp. Som redaktör kommer du att jobba med att granska och kvalitetssäkra våra texter. Ditt jobb består av att stötta våra skribenter i sitt arbete, granska deras texter utifrån vår skrivpraxis, granska utifrån språk, etc.

På vår sektion jobbar vi brett inom teknikinformation och Dina arbetsuppgifter kan komma att innebära:

  • Framtagning av till exempel instruktionsböcker, materielvårdsscheman, beskrivningsdokumentation och underhållsinstruktioner
  • Stöttar skribenter inom språk och att skriva pedagogiskt och målgruppsanpassat
  • Deltar i leveransprocessen av publikationerna
  • Utvecklar och förvaltar processer för teknikinformationen.

På Saab finns stora möjligheter till personlig utveckling. Detta kan innebära teamledning samt metod- eller teknikledning inom teknikinformation. Rollen kräver att du har en helhetssyn, är lyhörd, samt villig att hjälpa till även utanför ditt direkta ansvarsområde. Vi förväntar oss att du är en aktiv part i att lösa problem och komma framåt. Din förmåga till samarbete och kommunikation kommer att vara avgörande för att lyckas då du kommer att ha många gränsytor och beroenden att ta hänsyn till i ett komplext projekt.

Inom sektionen har vi en bredd av olika projekt inom vilka arbetsmängden varierar över tid. Det är därför viktigt att du är flexibel och villig att åta dig olika typer av uppdrag där komplexiteten, verktygen, och metodiken varierar.

Din profil

Till tjänsten letar vi efter dig som har tidigare arbetslivserfarenhet från teknikinformationsområdet. Personlighetsmässigt letar vi efter en person som har lätt för att se samband och kan lyfta blicken till ett helhetsperspektiv, samtidigt som du värdesätter att hålla god kvalitet i de detaljer som bygger upp helheten. Du är lösningsorienterad och kommunikativ samt har förmåga att ödmjukt sätta dig in i andras perspektiv. Samtidigt som du är en lagspelare behöver du kunna trivas med att arbeta enskilt utifrån de underlag du samlat in och ibland även driva hela uppdrag från start till slut på egen hand.

Din personlighet är viktigare än din utbildningsbakgrund, men vi förväntar oss att du har en eftergymnasial utbildning. Du kan till exempel ha studerat till teknikinformatör på yrkeshögskola, vara ingenjör, eller kognitionsvetare. Du behöver ha en förmåga att kunna sätta dig in i tekniska underlag till den nivån att du kan sammanfatta och förenkla dem, samt förstå vilka ytterligare frågor som behöver ställas för att du ska kunna skapa tydlig information.

Det är en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift både på svenska och på engelska, men också att du har erfarenhet av Simplified Technical English.

Erfarenhet från arbete med underhållsutrustning kopplat till flygplansunderhåll, är meriterande men absolut inget krav och detsamma gäller erfarenhet av S1000D.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan och kommer ha fokus i urvalet på just dina personliga egenskaper så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad kan vi erbjuda dig?  

Vi erbjuder en intressant roll med mycket eget ansvar som vi kan forma efter dina personliga egenskaper och intressen. Det är en rolig roll med stor möjlighet till personlig utveckling och varierande arbetsuppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor både med kollegor i vårat team och med ingenjörer. Men, det vi framförallt kan erbjuda dig är en tjänst med en närvarande chef och möjligheten att ingå i ett team med fantastiska kollegor som kommer att stötta och uppmuntra dig i ditt arbete.

Här på Saab värderar vi vår personal högst! Anledningen är enkel, om vi ska vara bäst inom vårt fält måste vi satsa på våra medarbetare! Vi arbetar mycket med att skapa förutsättningar för långsiktiga karriärvägar genom kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är bara några exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

I det osäkra världsläget vi befinner oss i idag med oroligheter runt om i Europa, blir vårt arbete än mer relevant. På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vill du vara med och samarbeta med kollegor runt om i världen som alla delar samma mission och utmaning - att göra världen till en säkrare plats! 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här