Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Testingenjör

Huskvarna, Sweden
Closing date: 5 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Flygplan utsätts för stora påfrestningar och kraven på säkerhet är höga. Din uppgift kommer vara att verifiera att Avionics produkter klarar dessa tuffa miljöer. Du kommer också vara involverad i våra projekt för att på ett tidigt stadie se till att designen av våra produkter klarar de olika miljöer den kommer utsättas för.

Som Testingenjör i teamet blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • Bryta ner krav kopplade till miljötåligthet för våra produkter.

  • Definiera hur miljötesterna skall genomföras och vilken utrustning som behövs och skriva detta i en procedur.

  • Genomföra miljöprovning så som vibrations-, temperatur-, elmiljö- och blixtprov.

  • Dokumentera resultatet i testrapporter.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom projektledare, konstruktörer, chefsingenjörer, produktion och testutvecklare vilket kommer ge dig en bra inblick i hela produktlivscykeln. Vi har testfaciliteter på vårt område där de flesta tester utförs, men vissa tester behöver göras på externa laboratorier.

Arbetet ger en bred förståelse för Avionics verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Din profil

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning inom elektronik, mekanik eller fysik. Det är meriterande om du har arbetat med eller har erfarenhet av mätteknik, elektronikkonstruktion, verifiering eller EMC.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Då arbetet innebär mycket dokumentation har du ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och tar stort ansvar för dina uppgifter. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Arbetet kommer vara varierande och med stort ansvar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Sektionen du kommer arbeta i är en del av utvecklingsavdelningen och heter Qualification and Verification som idag består av 10 testingenjörer. Sektionen förser våra projekt med testingenjörer som genomför miljötester av våra produkter.