Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Testsystemsutvecklare

Huskvarna, Sweden
Closing date: 23 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Inom tjänsten som testsystemsutvecklare erbjuds du en väldigt varierande vardag, då du ena dagen utvecklar ny mjukvara, nästa felsöker du en redan existerande testutrustning och den tredje dagen skriver för ny framtida utrustning. Arbetet ger en bred förståelse för PU Avionics verksamhet, från utveckling till produktion och du kommer komma i kontakt med många olika yrkesroller inom vår organisation.


Några exempel på vilka arbetsuppgifter du kommer ha i rollen är:

 • Hårdvarunära programmering för styrning av instrument och utrustningar.

 • Programmera och implementera testfall, C-kod eller Python-kod.

 • Bygga och uppdatera inbyggda simuleringsmodeller, Simulink/Matlab.

 • Kravställa och specificera hur testsystemen skall fungera.

 • Integrera testprogram med produkt och utrustning.

 • Vidareutveckla metoder för att testa framtida produkter.

Sektionen du kommer tillhöra heter Test Equipment SW och består i dag av ca 14 personer med huvudsakliga uppgifter att utveckla testutrustningar för hela utvecklingskedjan inom vår verksamhet. Tillsammans bygger vi utrustningar avsedda för många olika produktområden, exempelvis flygplanskritiska datorer, fiberoptik, elektromekaniska eller hydrauliska styrsystem.

Din profil

Vi söker dig som har en stark nyfikenhet för den senaste tekniken, gärna tar initiativ till att driva förändringar och är öppen för att utforska nya idéer. Din förmåga att lyssna och anpassa dig till olika situationer gör att du kan samarbeta smidigt i team och skapa goda relationer med olika parter.

Vi söker dig som har:

 • En högskole- eller civilingenjörsutbildning inom mjukvaruutveckling, elektronik, teknisk fysik eller liknande.

 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande med kunskaper inom följande områden:

 • Hårdvarunära programmering

 • Elektronikutveckling

 • Mätteknik

 • Realtidssystem

 • HIL testsystem

 • Programmeringsspråken C och Python

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Vid befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering, finns krav på svenskt medborgarskap.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Du blir en del av produktenheten Avionics inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners.