Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Testsystemutvecklare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
16 January 2022
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Arbetsuppgifterna omfattar allt som har med utveckling av elektronik- och programvaruutveckling till testutrustningar att göra. Utöver att arbeta med ren testutveckling kommer du att få skriva kravspecifikationer, arbeta med teststrategier, metodik, felsökning, miljötest,elektronikkonstruktion och konstruktionsverifiering.Testobjekt är allt från kretskort upp till hela elektroniksystem.

Vi vill att du ska bli en del av vårt team och vår kreativa arbetsmiljö där kompetens och idéutveckling är nyckeln till vår framgång.

Du är en person som ser utmaningen i tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet.

Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. Du kommer att ges möjligheten att utvecklas i din roll utifrån dina tidigare erfarenheter.

Placeringsort är Linköping

Den du är idag

Du är en person som ser utmaningen i tekniskt avancerade projekt och som kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet.Du är ingenjör med inriktning mot produktionsteknik eller motsvarande. Du brinner för att utveckla testutrustningar för elektronikprodukter inklusive kretskort.

Erfarenhet från elektronikproduktion samt kunskaper kring Mentor Graphics utvecklingsmiljö för elektronik samt även erfarenhet av National Instruments produktflora och utvecklingsverktyg som t.ex. Labwindows, CVI, Teststand etc.är meriterande.

Arbetet innebär många kontaktytor, dels inom företaget men även mot leverantörer och kunder. Det är därför viktigt att du har god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Är du intresserad av utveckling av elektronik och programvara till testutrustningar?

Vill du bli en del av en växande utvecklingsorganisation med kompetenta kollegor och jobba med en bred produktportfölj av olika försvarssystem?

Då ska du söka jobbet som testsystemutvecklarepå sektionen Platform. Sektionen ligger under elektronikavdelningen med ca 80 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård.

Sista ansökningsdag: 2022-01-09

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.