Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Testsystemutvecklare Missile Systems

Karlskoga, Sweden
Closing date: 10 August 2024

Är du intresserad av utveckling av elektronik och programvara till testutrustningar? Vill du bli en del av en växande utvecklingsorganisation med kompetenta kollegor och jobba med en bred produktportfölj inom missilsystem? Då är detta jobbet för dig! Vi söker nu medarbetare som vill bidra med testsystemlösningar inom våra missilprojekt.

Din framtida utmaning

Sektionen som du kommer att tillhöra ansvarar för elektronikkonstruktionen till produkter med elektronikinnehåll. Här ingår testsystemutvecklaren som en viktig roll att tillse testbarheten på våra produkter. Förutom att bevaka testbarheten, ingår allt arbetet som har med utveckling av elektronik- och programvaruutveckling till testutrustningar att göra. Utöver att arbeta med ren testutveckling kommer du att få skriva kravspecifikationer, arbeta med teststrategier, metodik, felsökning, miljötest och konstruktionsverifiering. Testobjekt är allt från kretskort upp till hela elektroniksystem inom missilsystem.

Utvecklingen sker i projektform som varierar i storlek och omfång, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt så väl som i grupp. Arbetet innebär många kontaktytor, dels inom företaget men även mot leverantörer och kunder. Det är därför viktigt att du har god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta.

Eftersom vi arbetar i teknikens absoluta framkant förutsätter vi att du har ett genuint intresse för elektronik. Givetvis måste vi kontinuerligt utbilda vår personal, att dina kunskaper är på topp är en nyckel till vår framgång. Därför erbjuder vi våra anställda en mängd kurser för att skapa framtida specialister och ledare.

Arbetet inkluderar bl.a:

 • Elektronikkonstruktion - analog och digital

 • Programvarukonstruktion - testprogram och instrumenthantering

 • Analys och problemlösning

 • Tolkning och nedbrytning av krav

 • Stöttning vid test och verifiering

 • Specifikationer, designbeskrivningar och rapporter

Den du är idag

 • Är ingenjör inom elektronikkonstruktion och har även erfarenhet inom programvaruutveckling

 • Brinner för att utveckla testutrustningar för elektronikprodukter inklusive kretskort

 • Har erfarenhet från elektronikproduktion

 • Uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska såväl som engelska

Meriterande

 • Har erfarenhet av National Instruments produktflora och utvecklingsverktyg som t.ex. LabWindows, CVI, Teststand etc.

 • Erfarenhet av Siemens Xpedition Enterprise verktyg för elektronikkonstruktion och simulering

Din arbetsplats och ditt kontor är placerat i Karlskoga på Dammbrokontoret.

Tjänsten kan medföra resor både nationellt och internationellt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här