Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Testtekniker

Linköping, Sweden
Closing date: 20 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Här får du möjligheten att röra dig inom många teknikområden, jobba brett och med flertalet kontaktytor inom företaget, både produktion och utvecklingsavdelning. Vi hoppas att på så vis få hjälpa dig att utvecklas, samtidigt som vi hoppas att du vill bidra till att utveckla och förbättra vår verksamhet med personligt driv och engagemang.

Dina huvuduppgifter kommer gå ut på att:

  • Konfigurera och lägga in mjukvara inför funktionsprov/systemtest på ingående kretskort och enheter på våra produkter.

  • Felsöka på ingående kretskort och enheter, i vissa fall även ned på komponentnivå.

Din profil

Det här är rollen för dig som är nyfiken, driven och har en vilja att få utvecklas. Du har troligtvis arbetat med testteknik tidigare, och har vana av att ta egna beslut. Du uppskattar ordning och att vi har strukturerade arbetssätt. Du trivs när du får vara flexibel i kommunikation och arbetsuppgifter, och att få arbeta brett med flera kontaktytor. För att lyckas bra i rollen tror vi också att du har goda kunskaper inom el/elektronik och felsökning. Det ses även som meriterande om du har erfarenhet av eller kunskap i mikrovågsteknik.

Som medarbetare på Saab står du bakom vår värdegrund som vilar på ledorden förtroende, vilja och kunnande. För oss är hur vi är och agerar minst lika viktigt som vad vi kan. Du är mån om dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och har ett hållbarhets-fokus. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här .