Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Underhållsingenjör

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Nu söker vi en underhållsingenjör/planerare till avdelningen för mekaniskt underhåll!

Din framtida utmaning


Ditt huvudsakliga uppdrag som Underhållsingenjör är att säkerställa produktionens tillgänglighet samt att vara delaktig i planeringen för FU.

Arbetet innebär analys av nuvarande arbetssätt, att ge förslag på hur arbetet kan förändras till det bättre och att som projektledare också genomföra dessa förbättringsåtgärder. Som Underhållsingenjör är du involverad i så väl långsiktiga som kortsiktiga underhållsprojekt. Rollen kräver att du arbetar på ett strukturerat och effektivt sätt för att kunna säkerställa den tekniska tillgängligheten.

Inom ramen för uppdraget kommer du bland annat:

  • Tillsammans med övriga underhållsingenjörer driva och genomföra inspektioner & analyser av anläggningarnas status.
  • Utföra rotorsaksanalyser för att hitta grundorsaken till problem.
  • Utarbeta förslag till åtgärder för att minimera risk för avbrott & störningar i anläggningarna i syfte att uppnå en förbättrad driftsäkerhet.
  • Initiera, driva och genomföra större kvalificerade tekniska & ekonomiska förstudier. Förstudierna kommer att ligga som underlag inför beslut om förbättringsprojekt/ investeringar.
  • I samband med projekt utveckla nya förbättrade arbetsmetoder, införa dem i produktionen och vid behov genomföra viss utbildning till övrig personal.
  • Planera och bereda FU samt att vara delaktig med att utveckla vårt FU mot mer tillståndsbaserat UH på enskilda utrustningar.
  • Vara delaktig i att ta emot felanmälan och fördela det dagliga underhållet.


Arbetet är spännande och omväxlande och i den här rollen kommer du få stora möjligheter till att påverka arbetet och införa förbättringar som gör skillnad. Du kommer att arbeta i team men även utföra självständigt arbete.

Den du är idag

Som person ser vi att du har ett genuint tekniskt intresse. Vi ser också att du har en förmåga att se samband och förbättringsmöjligheter i arbetet och därmed kommer vilja bidra till avdelningens utveckling. Du trivs med att arbeta tvärfunktionellt och har vana av att arbeta med entreprenörer. Du gillar att arbeta i en organisation som ständigt är under förändring och utveckling.

Du har:
• En högskoleutbildning med inriktning maskin eller underhåll, alternativt annan relevant utbildning kombinerat med minst 5 års erfarenhet av maskinunderhåll.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
• God förståelse för kvalitetsarbete.
• God förståelse för Hälsa, Miljö och säkerhetsarbete.
• En god samarbetsförmåga i grupp.
• God planeringsförmåga.
• Goda datakunskaper.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Du kan även läsa mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.