Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Underhållsingenjör

Arboga, Sweden
Closing date: 25 June 2023

I denna roll som underhållsingenjör i gruppen ”Production Sensor” kommer du att ingå i ett team som arbetar med delar av den elektro-optiska materielen som finns på JAS 39 Gripen.  


Huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara att driva uppdrag/projekt, analysera och skriva rapporter. Du kommer även att arbeta praktiskt med att felsöka, reparera, och testa olika spaningssystem.

Din profil

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga, kan arbeta självständigt men trivs även i grupp. Du skall tycka om blandningen mellan att skriva rapporter framför datorn med att praktiskt skruva och felsöka på objekten.  

Din roll

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant då det är i flygande verksamhet med de mycket hårda krav som då ställs. Du ser positivt på att få arbeta både praktiskt och analytiskt. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och ibland även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag.

Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.

Kvalifikationer:

 • Minst gymnasieutbildning med en inriktning mot teknik
 • God kunskap inom elektronik
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska

Meriterande:

 • Eftergymnasialutbildning inom teknik
 • Erfarenhet från arbete med mätteknik
 • Erfarenhet från arbete med felsökning
 • Kunskap eller intresse av Laser, IR-teknik eller optik

  Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

  Vad du blir en del av

  Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

  Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

  Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.