Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Underhållsingenjör Radar

Arboga, Sweden
Closing date: 27 April 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker dig som är erfaren ingenjör inom RF-, mikrovågs- och mätteknik.

Du kommer att ingå i ett team som underhåller radar. Vi arbetar med antenner, mikrovågsteknik, mätningar och högspänning. Underhåll sker på hela radarsystemet, på djup nivå. Allt från kompletta enheter ner till byte av elektronikkomponenter på kretskort.
Arbetet spänner över flera olika teknikområden som analog-, digital-, mjukvara, mikrovågsteknik och mätteknik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • digital-, elektrisk- och RF-provning av enheter och delsystem

 • utföra test av våra produkter, både på kortnivå och enhetsnivå.

 • felsöka och reparera produkter samt utveckla och underhålla system

 • aktivt läsa och förstå ritningar samt dokument på svenska och engelska

 • dokumenthantering och avvikelsehantering inom befintlig process

 • systemarbete - analysera och tolka kravspecifikationer

 • Utveckling och support av underhållsresurser för radarapparater vilket innefattar både hårdvara och mjukvara

Din profil

Du är en erfaren högskole- eller civilingenjör alternativt har erhållit motsvarande erfarenhet genom arbetslivet. Du har arbetat med högspänning-, mikrovågs- och mätteknik eller liknande med en gedigen bas inom elektronik.

Vi ser även att du har en god instrumentförståelse då vissa tester kräver byggnation av testplats. Delar av arbetet görs i mätriggar, men även manuella mätningar och uppkopplingar förekommer. Instrumenten som används är allt ifrån universalinstrument till nätverksanalysatorer.

Du behöver vara flexibel och har lätt att kommunicera, drivas av att lösa tekniska problem och har en god förmåga att samarbeta med andra.
Vi ställer höga krav på tekniskt intresse, uthållighet och noggrannhet. Meriterande är erfarenhet av flygunderhåll på system-/komponentnivå eller liknande underhållsverksamhet.

Meriterande:

 • Erfarenhet av flygunderhåll

 • Erfarenhet från arbete med försvarsmakten eller FMV

 • Erfarenhet av datasystem

 • Erfarenhet av projektarbete och projektledning

 • Kunskap inom programmering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här