Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Underhållsingenjör till Missile Systems

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som underhållsingenjör hos Saab Dynamics kommer du att jobba med Integrated Logistics Support (ILS) inom vår utvecklingsavdelning. Du deltar i olika utvecklingsprojekt där du ser till att systemet fungerar smidigt och är lätt att underhålla under hela dess livslängd. Målet är att skapa hållbara, användarvänliga system som kräver minimalt underhåll, vilket i sin tur minskar kostnaderna. Våra system används av försvarsmakter runt om i världen och bidrar till global stabilitet.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med andra experter inom företaget för att ta fram optimala lösningar som balanserar hög kvalitet med låga kostnader under systemets livscykel. Dina framtida kollegor har olika bakgrunder och bred kompetens. Din uppgift är att se till att systemen är så användarvänliga som möjligt och att förstå hur de bäst används.

Du kommer också att arbeta med att förbättra våra processer och metoder kontinuerligt, och du kan även få en ledande roll i vissa team.

Din Profil

Vi söker dig som är analytisk och har en förmåga att se helheten. Du vill förstå kundens behov och perspektiv, och du strävar efter att ständigt utvecklas inom ditt område och de produkter du arbetar med.

Krav:

 • Teknisk utbildning (minst kandidatexamen eller motsvarande)

 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både skriftligt och muntligt

 • Några års arbetslivserfarenhet inom ILS, underhållsteknik, produktionsteknik eller liknande områden

Meriterande:

 • Ansvar för tekniska system

 • Erfarenhet av projektledning

 • Förståelse för Försvarsmaktens organisation och system

 • Kunskap om paketering och märkning

 • Erfarenhet av analysarbete inom något av följande områden:

  • Tillgänglighet (Availability)

  • Pålitlighet (Reliability)

  • Testbarhet (Testability)

  • Användbarhet (Usability)

  • Livscykelkostnad (Life Cycle Cost)

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!