Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Underhållsingenjör Vapensystem

Arboga, Sweden
Closing date: 16 July 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vår sektion Beväpning arbetar med tekniskt underhåll/systemstöd för Vapen och Beväpningssystem till flygplan JAS Gripen. Våra kunder är FMV, Försvarsmakten och industrin. Arbetet bedrivs i ett nära samarbete med våra underhållsverkstäder och övriga stödfunktioner inom Saab.

Som underhållsingenjör arbetar du med underhållsobjektens alla delar under hela dess livstid. Detta innebär bland annat:

o     Att utföra analyser och utredningar.

o     Teknisk samordning och uppföljning av underhållsaktiviteter

o     Framtagande av dokumentation, instruktioner, ritningar mm.

o     Förebyggande kvalitetsarbete inom flygsäkerhetsområdet.

o     Tekniskt stöd till våra kunder inom Försvarsmakten och FMV.

Arbetet bedrivs självständigt och i grupp samt erbjuder stora möjligheter till variation och utveckling, både teoretiskt och praktiskt, inom ett brett verksamhetsområde. Resor i tjänsten kan förekomma, både inom och utanför Sverige.

Din profil

Vi tror att du har någon form av teknisk utbildning alternativt några års arbetslivserfarenhet inom exempelvis underhåll på system-/komponentnivå eller liknande underhållsverksamhet. Du kan vara tekniker som vill utvecklas inom ditt område. Kanske arbetar du med underhåll och vill ta nästa steg, eller så är du en ingenjör som gillar närheten till en underhållsverksamhet. Meriterande är kunskaper om kvalitetsarbete inom regelverket för militär luftfart. Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation på både svenska och engelska. Du har förmågan att samtidigt hantera flera pågående projekt/uppgifter samt vana att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift, strukturerar ditt arbete och driver processen vidare. Du gillar att lösa tekniska problem och har en god förmåga att samarbeta med prestigelöshet och flexibilitet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.