Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Underhållstekniker till Saab

Linköping, Sweden
Closing date: 19 January 2023

Är du underhållstekniker och söker nya utmaningar?  Har du intresse för teknik och motiveras av problemlösning? Har du erfarenhet av felsökning, underhåll och reparation av produktionsutrustning är du precis den vi söker! Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss.

Rollen som underhållstekniker innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar med Saabs produktionsutrustningar.

Din framtida utmaning

Arbetsuppgifterna består bl.a. av

  • Förebyggande/avhjälpande underhåll.
  • Felsöka, utreda och eliminera störningar och avvikelser på produktionsutrustning.
  • Förbättringsarbete.

Du kommer kontinuerligt att utbildas för att ständigt öka din kompetensnivå. Arbetstiderna är dagtid, där arbetsberedskap ingår.

Din profil

Vi ser gärna att du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, såsom förebyggande och avhjälpande underhåll av produktionsutrustningar. Vi värdesätter dessutom om du har kunskaper om verktygsmaskiners uppbyggnad, komponenters funktioner samt styrning av dessa.

Vi värdesätter både din tekniska och sociala kompetens samt din samarbetsförmåga och nyfikenhet för teknik. Det är viktigt att du är driven och engagerad och gillar att ta ansvar. På Saab värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. För att lyckas i rollen krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har god datorvana.

Kvalifikationer

  • Kunna skruva, meka, arbeta med linjärstyrningar, utföra lagerbyten och kulskruvsbyten etc.

Meriterande:

  • Gedigen erfarenhet av arbete inom hydraulik, pneumatik och mekanik.
  • Erfarenhet av arbete inom el och styrsystem.
  • Arbetat inom tillverkningsindustrin.

Mycket meriterande:

  • Väl förtrogen med verktygsmaskiner och dess mekaniska uppbyggnad.
  • Tidigare arbetat med att serva CNC-styrda maskiner och behärskar CNC-teknik.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Underhållsavdelningen ansvarar för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet och kvalité på våra produktionsutrustningar. Avdelningen består idag av ca 30 medarbetare där underhållstekniker, underhållsingenjörer, inköpare och förrådsansvariga ingår.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är ca 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.