Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Utvecklare testsystem

Location
Huskvarna, Sweden
Closing date
2 June 2022
Apply for this job!

Vill du arbeta i en dynamisk, kreativ och idérik miljö där teamwork står i fokus och där du som individ behövs?

Din framtida utmaning

Vi är en grupp på ca 20 lösningsorienterade kollegor som ser framemot att få med just dig i vårt gäng. Vår sektion, Test Equipment and Prototypes, har som huvudsaklig uppgift att utveckla testutrustningar för hela utvecklingskedjan inom vår verksamhet. Vi arbetar i team och du kommer rapportera till teamledare och sektionschef.

Inom tjänsten som utvecklare testsystem erbjuds du en väldigt varierande vardag, ena dagen utvecklar du ny mjukvara, nästa felsöker du en redan existerande testutrustning, den tredje dagen skriver du krav för en framtida utrustning.


Utöver det, så kan arbetsuppgifterna komma att inkludera:

 • Hårdvarunära programmering för styrning av instrument och utrustningar.
 • Programmera och implementera testfall, t.ex i C- eller Python-kod.
 • Bygga och uppdatera inbyggda simuleringsmodeller, simulink/ Matlab.
 • Kravställa och specificera hur testsystemen skall fungera.
 • Integrera testprogram med produkt och utrustning.
 • Vidareutveckla metoder för att testa framtida produkter.
 • Verifiering av vår slutprodukt.

PU CAS har en bred produktportfölj och som utvecklare testsystem så behöver du vara nyfiken på ny teknik. Vi bygger utrustningar avsedda för många olika produktområden, där några exempel kan vara: flygplanskritiska datorer, fiberoptik, elektromekaniska eller hydrauliska styrsystem.

I rollen kan du komma i kontakt med många olika yrkesroller inom vår organisation så som konstruktörer, programmerare, chefsingenjörer, produktionspersonal och inköpare. Arbetet ger en bred förståelse för PU CAS verksamhet, från utveckling till produktion.

Den du är idag

Vi söker dig som i grunden bör ha en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom mjukvaruutveckling, elektronik, teknisk fysik eller liknande.

Det är meriterande med kunskaper inom något/ nåra av följande områden:

 • Hårdvarunära programmering
 • Elektronikutveckling
 • Mätteknik
 • Realtidssystem
 • HIL testsystem

I vårt härliga gäng är din personlighet av stor vikt och vi söker därför dig som är positiv, lyhörd och engagerad. Du delar gruppens positiva inställning till den ständiga förbättrings-/förändringvärld vi lever i. Dina framtida kollegor har ett stort intresse för att ta fram innovativa lösningar och det är ett plus om du delar vår passion.

Du ställer dig bakom vår vision: ”It’s a human right to feel safe” och vill leva upp till Saabs värdegrund: https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökan: 2022-06-02. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. I vår enhet utvecklar och tillverkar vi säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. 

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.