Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Utvecklare till Aircraft Simulation

Linköping, Sweden
Closing date: 13 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vår sektion, Aircraft Simulation, växer och nu söker vi efter mer seniora mjukvaruutvecklare som är sugna på att både vidareutveckla våra mjukvarukomponenter men även sig själva inom flertal olika aspekter såsom teknik, mjukvaruutveckling, teamwork. Vårt team värderar samarbete högt och du kommer arbeta med många andra människor utanför vår sektion, som tillsammans utvecklar såväl Gripen som dess simulatorer.

I den här rollen kommer du att ingå i ett av våra tre team. Teamen har olika fokusområden men alla jobbar med utveckling av vår komplexa produkt utifrån olika perspektiv. Vi har stort fokus på att kunna leverera vår mjukvara med rätt innehåll och bra kvalitet. Vardagen hos kan bestå av många varierande uppgifter beroende var i utvecklingsskedet vi befinner oss i. Allt ifrån kodning av nya funktioner, integration av mjukvaran med övriga komponenter, felsökning till testning och leveranser med tillhörande dokumentation.

Vi strävar efter ständig förbättring och lärande och därför har vi en Learning & Innovation Day där man ges möjlighet att lära av varandra men även få tid för att testa nya saker eller förkovra sig i ny teknik eller språk. Du blir en del av ett härligt gäng som besitter olika erfarenheter där vi gärna hjälper varandra med både högt och lågt samt sätter laget framför jaget.

För den här rollen ser vi framförallt att du har en relevant akademisk examen eller arbetslivserfarenhet som kan ses som likvärdig. Meriterande egenskaper för denna roll är:

  • Du har arbetat efter agila principer
  • ​Du är bekväm med att ta egna initiativ i ett tekniskt team
  • Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov
  • Du gillar att ta ansvar
  • Du drivs av samarbete med andra inom teamet men även utanför
  • Du gillar att sprida kunskap och bidra med nya idéer
  • Du föredrar laget framför jaget

Din profil

Vi söker dig som gillar att skriva kod, utveckla funktioner och utföra felsökning samt har jobbat med flera olika språk. De språk vi använder mest är ADA, C, C++, Pyton men även Fortran kan förekomma. Du är bekväm med verktyg från Atlassian sviten (Jira, Bitbucket och Confluence). Vidare så har du flera års erfarenhet av att utveckla mindre och mer komplex mjukvara.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Aircraft Simulation är en del av områden Utvecklingssimulatorer som ansvarar för att utveckla och leverera en realistisk simulering av JAS 39 Gripen, som skall användas både för utveckling av flygplanet men även för träning av piloter och tekniker.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan redan idag!