Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Utvecklare till Aircraft Simulation

Location
Linköping, Sweden
Closing date
2 December 2020
Apply for this job!

Vi levererar flygplanssimulering i världsklass

Vi på Aircraft Simulation ansvarar för den mjukvaruplattform som simulerar ett komplett Gripen stridsflygplan. Frågar du oss, så är det den mest intressanta och utmanande produkt som finns på SAAB.

För rollen ser vi att du har

  • Relevant akademisk examen inom data/it/systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan ses som likvärdig

  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi kommer att gilla dig extra mycket om,

  • Du tycker programmering är livet.

  • Du är bekväm med att ta egna initiativ i ett tekniskt kompetent team. 

  • Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov.

  • Du inspireras av att ta ansvar och driva förändringar genom ny teknik och tankesätt.

  • Du tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer.

  • Du ser laget före jaget.

Din roll

Som utvecklare hos oss så kommer du absolut inte till ett färdigdukat bord. Vi har en otroligt komplex produkt som stundtals ger oss gråa hår, men även en stor tillfredsställelse när vi tillsammans löser problem. Vi har stort leveransfokus, samtidigt så tycker vi det är viktigt att kunna varva ner över en fika eller andra roliga aktiviteter med sina trevliga kollegor. Vardagen som utvecklare är väldigt varierande från diskussioner kring lösningar, till fokuserad kodning, till att själv testa koden i en av simulatorerna, till dokumentation.

Din profil

Du älskar att skriva kod och vet att du är väldigt bra på det. De språk vi använder främst är C, C++, ADA & Python, men även lite Fortran dyker upp ibland. Våra vanligaste verktyg finns i Atlassian sviten (Jira, Bitbucket & Confluence). Behärskar du något av dessa språk är det bra, men vi ser inte heller några problem med att du inte gör det, bara du har rätt driv och engagemang så lär du dig snart! Du får både vara nyexaminerad eller en som har flera års erfarenhet, bara du tycker profilen stämmer in på dig.

Vad blir du en del av?

Sektionen Aircraft Simulations är idag 27 personer fördelat på fyra team som har sina respektive ansvarsområden. Du blir en del av ett härligt gäng med olika erfarenheter där vi hjälper varandra och är prestigelösa, laget framför jaget alltså.

Vi jobbar efter scrum-ish principer och det agila manifestet är en ledstjärna för vårt tankesätt. Vi arbetar på att bli så självorganiserade som vi bara kan. Ständigt lärande och innovation är viktigt, därför har vi vart tredje fredag en learning & innovation day. Under denna dag ges vi möjligheten att lära av varandra och kunna få tid för att testa nya saker eller lösa det där irriterande problemet som man aldrig får tid till annars.

Att trivas och ha kul på jobbet är viktigt för oss och på Saab är vi måna om våra anställda och har därför bra möjligheter till träning och friskvård samt många andra förmåner som ska göra att du trivs extra bra.

Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi kommer göra urval löpande.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap är ett krav.