Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Vapentekniker inom Flygprov och verifiering

Linköping, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker nu en vapentekniker till vår flygutprovningshangar i Tannefors. Här blir du en viktig pusselbit i ett stort team som arbetar med den senaste tekniken. Du kommer att ingå i en grupp bestående av engagerade, kunniga och drivna människor. Vår verksamhet är väldigt omväxlande, stimulerande och spännande! Gillar du att utmana dig själv och lösa uppgifter tillsammans i team, då ska du absolut söka till oss på flygprov.

Vår verksamhet i hangaren är mångfacetterad. Vi har tre stycken huvuduppdrag.

 • Att genomföra provflygningar på våra provflygplan samt ansvara för utförande av flygunderhåll.
 • Att genomföra tillsyn, reparationer och modifieringar inom ramen för våra egna militära tillstånd.
 • Inom flygprov ingår en hel del kampanjverksamhet som vapenutprovning samt stöttning vid marknadsaktiviteter, inom eller utom Sveriges gränser. Även utprovning av basmateriel och flygsäkerhetsmateriel ingår i verksamheten.

Utlandsresor samt resor inom Sverige kan förekomma i tjänsten, men din anställningsort och huvuddelen av din arbetstid kommer vara i Tannefors, Linköping.

Din profil

Vi söker dig som har Vapenbakgrund för att utprova och verifiera befintliga samt framtida vapensystem. Vi ser gärna erfarenhet av flygunderhållstjänst på flygplan eller helikopter och särskilt dig som tidigare arbetat med militärt flyg och nu är intresserad av att arbeta med Gripen. Vår verksamhet växer kraftigt så vi satsar nu därför på både personal, materiel och lokaler för att möta våra framtida utmaningar.


Meriterande

 • Innehav av EASA certifikat
 • Genomförd 147 B1 utbildning med fullständig CoR och Praktik
 • Genomförd 147 A utbildning med fullständig CoR och Praktik
 • Genomförd Värnplikt inom flygvapnet
 • Erfarenhet som vapentekniker inom Armen eller Marinen

Mycket meriterande

 • Innehav av SE-EMAR certifikat på 39 C/D eller annan militär typ
 • Utbildning i Militära moduler (modul 50-55)
 • Tidigare arbetat som vapentekniker på något militärt system i flygvapnet

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum gått ut.

Välkommen med din ansökan!