Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Verifiera under ytan

Linköping, Sweden
Closing date: 18 March 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Du kommer att arbeta som verifieringsingenjör inom undervattensprojekt. Det som gör vår sektion unik är att vi arbetar med hela produkten, alla dess funktioner och även med gränssnittet mot kundens system, vilket medför att vi får en mycket god produktkännedom.

Din roll hos oss innebär att säkra att våra produkter möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på produkternas förmågor. Detta gör du genom att stötta det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravställning, via planering, till verifiering av den slutliga produkten. En stimulerande del i arbetet är att trots att det är komplexa system, är man som verifieringsingenjör så nära produkterna att man ofta har tillgång till den faktiska hårdvaran och kan testa idéer direkt. Och varför inte provköra om det är en produkt som lämpar sig för det? En viktig del i tjänsten är också att ta en teknisk ledarroll för att hålla ihop verifieringsarbetet i projekt och säkerställa att nödvändiga mål uppnås.

Du kommer (bland annat) att arbeta med:

  • Verifiering, integration, driftsättning och validering av en rad olika undervattensprodukter, såsom torpeder, ROV:er (Remote Operated underwater Vehicle) och sensorsystem

  • Utveckla våra arbetssätt för att effektivisera och möjliggöra att vi tar ett större ansvar

  • Ansvara för hela verifieringsarbetet för ett visst projekt, så klart i tätt samarbete med övriga systemingenjörer

  • Utföra verifiering och validering via systemprov, analys och simulering

  • Hålla kontakt med kund och samarbetspartners

  • Dokumentera resultatet i rapporter och testprotokoll

  • Felsöka internt i våra lokaler eller hos kund vid behov

Arbetet sker i en miljö med kompetenta medarbetare och främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Din profil

Hos oss är ingen dag den andra lik och här får du chansen att använda såväl din breda som din djupa kunskap. Vi söker dig som vill utvecklas med våra produkter och är intresserad av tekniskt komplexa system. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där våra ledord Precision - Teamwork - Result står i centrum.

För att trivas i rollen bör du uppskatta kombinationen av att både arbeta självständigt, i team med dina kollegor och ibland kundnära. Arbetet ställer krav på att vara noggrann, se helhet, men också att kunna vara flexibel och snabbt lösa uppkomna problem.

Vi tror att du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års erfarenhet av systemarbete på en helhetsnivå. Utifrån att tjänsteresor förekommer krävs körkort med B-behörighet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här