Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Verifieringsingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 4 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Din roll kommer att vara att hantera många delar vad gäller verifiering, integration och validering av olika system och delsystem inom Dynamics missilprodukter med fokus på elektronik och mjukvara. Det som gör vår sektion unik är att vi arbetar med hela produkten, alla dess funktioner och även med gränssnittet mot kundens system, vilket medför att vi får en mycket god produktkännedom.

Arbetet innebär bland annat test och verifiering av system och delsystem i våra egna lokaler, skriva provprogram/föreskrifter samt att genomföra och rapportera prov. Du kommer även att arbeta med integration, driftsättning och validering av fartygssystem på plats hos kund samt genomföra validering och funktionsprov med hjälp av simulatorer.

Fokus kommer till lika stor del att vara på att agera som sammanhållande för teamet och jobba nära med projekten för att kunna bryta ned uppgifter till tasks och fördela dem i teamet som att jobba rent tekniskt med elektronik, tester och hårdvara. Vi ser gärna att du är en person med struktur som kan vara den som ser till att det finns en tidsplan på låg nivå för teamet samt att hålla koll på att beläggningen per individ är rätt. Att hålla i tex veckoavstämningar med teamet blir en naturlig del av jobbet.

Du blir en del av våra team på totalt 17 personer vars arbetsmiljö med stark framåtanda och nära samarbete gör att vi tillsammans når resultat som främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, mångfald, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Resor till våra kunder kommer att vara en del av ditt arbete och ske både inom Sverige och utomlands. Resorna sker med oregelbundna intervall men kan periodvis ske frekvent (en till ett par gånger i månaden). Vi ser därför att du som söker har B-körkort.

Din profil

Hos oss är ingen dag den andra lik och här får du chansen att använda såväl din breda som din djupa kunskap. Vi söker dig som vill utvecklas med våra produkter och är intresserad av tekniskt komplexa system. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där Saab Dynamics ledord Precision - Teamwork - Resultat står i centrum.

För att trivas i rollen bör du uppskatta kombinationen av att arbeta både kundnära och i team med dina kollegor. Arbetet ställer krav på att kunna strukturera, planera, förbereda tillsammans med teamet och sedan resa dit där driftsättningen sker. Du kommer att vara ett av Saab Dynamics ansikten utåt både mot kund och samarbetspartners. Det är därmed viktigt att du kan anpassa dig till olika personer och situationer för att agera professionellt och ansvarsfullt med integritet.

Vi söker dig som har: 

  • Civilingenjörsexamen inom systemteknik, elektronik, mätteknik, programvara eller likvärdigt utbildningsområde alternativt motsvarande erfarenhet med flerårig erfarenhet.

  • Goda kunskaper i engelska och svenska, tal och skrift

  • God systemvana och erfarenhet av att arbeta med felsökning samt program som tex Linux och Windows

Meriterande om du har:

  • Erfarenhet av verifiering, utprovning och tester av system

  • Erfarenhet av planering och nedbrytning av uppgifter

  • Ledarskapserfarenhet

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!