Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Verktygskonstruktör

Linköping, Sweden
Closing date: 2 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Rollen som Verktygskonstruktör innebär att du får konstruera verktyg och verkstadsutrustning till produkter som hanteras inom Saab Dynamics. Du kommer att vara en del av avdelningen produktionsteknik vars huvudsakliga uppgift är att stödja produktion inom sammanbyggnad och maskinbearbetning. Framtagning av hjälpverktyg och fixturer. Du arbetar inom ett brett område med väldigt varierande arbetsuppgifter där du kommer att ha mycket frihet under ansvar och arbeta i tvärfunktionella team som strävar mot samma mål, att utveckla Saab Dynamics produktion. Därför ingår det i rollen att delta i utveckling och förbättring av befintliga verktyg, arbetssätt, metoder och övriga funktioner i den dagliga verksamheten för att vi ska ta oss till nya höjder!

I rollen som Verktygskonstruktör kommer du sammanfattningsvis att:

  • Delta vid granskning av konstruktionsunderlag med avseende på producerbarhet och verktygsbehov

  • Föra dialog med kunder och leverantörer i offert-, utvecklings- och leveransfas

  • Skapa, granska och godkänna underlag (3D och 2D)

  • Säkerställa att underlag med form- och lägestoleranser uppfyller de krav som krävs

Hos oss på Dynamics blir du en del av ett härligt gäng i en organisation där samarbete, ödmjukhet, hjälpsamhet och prestigelöshet är ledord. Vi tror på en kultur som bygger på tillit, samarbete och transparens, håller du med kommer du garanterat att trivas hos oss!

Din profil

Vi söker dig som är teknikintresserad och har erfarenhet av arbete som konstruktör. Vi är i behov av dig som har förmåga att ta fram konstruktionslösningar i båda nya och pågående projekt från tidigare konceptstudier till färdig produkt. Vi tror att du är driven, bra på att kommunicera och samarbeta med andra samtidigt som du har en vilja att ständigt förbättras. Du kan hålla många bollar i luften och är inte rädd för nya utmaningar. För att trivas i rollen ser vi även att du är noggrann.

För att passa in i rollen hos oss ser vi att du har:

  • Minst tre års erfarenhet av att arbeta som verktygskonstruktör

  • Erfarenhet av Solid Works, CATIA eller motsvarande CAD-verktyg för verktygskonstruktion

  • God insikt i och erfarenhet av produktion och produktionsprocesser

  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Meriterande om du har:

  • Teknisk utbildning på högskole- eller civilingenjörsnivå med inriktning maskiningenjör eller annan eftergymnasial utbildning kombinerad med relevant arbetslivserfarenhet

  • Kunskaper inom kompositteknik

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här